galériával és videóval

2018.12.15. 20:14

Országos társastánc-bajnokságot rendeztek Békéscsabán

A Nyíri Lajos Táncsport Egyesület és a Csabagyöngye Kulturális Központ közösen rendezte meg idén 49. alkalommal a hazai társastánc élet egyik legfontosabb országos versenyét, a B-A-S osztályos Országos Társastánc Bajnokságot és Szenior Open Országos Bajnokságot.

B. O.

A versenyt Nyíri Lajos neves békéscsabai táncpedagógus indította útjára, melyen már 1970 óta csak a legmagasabb kategóriába tartozó táncospárok indulhatnak el. Az idei eseményt a kulturális központ két termének összenyitásával létrejött multifunkciós térben rendezték meg. Mint megtudtuk, 240 négyzetméternyi parkett várta a versenyzőket, mely köré egy félezer fős nézőteret is kialakítottak.

A versenyre 85 páros nevezett, akik 23 különböző kategóriában 114 versenyszámban mérettették meg magukat standard és latin táncokkal.

A szombati rendezvényt a Nyíri Lajos emlékére rendezett klubközi táncversennyel nyitották a táncosok. A versenyen gyermek, junior, ifjúsági és felnőtt korosztályban indultak versenyzők E, D és C osztályban. Délután pedig a felső kategóriás pároké volt a táncparkett, junior, ifjúsági, felnőtt és szenior korosztályokban. Ők egészen este tíz óráig „ropják„ a táncot.

Minden egyes produkciót neves szakmai zsűri értékel. A szervezők a verseny fontosságát hangsúlyozva kiemelték, a békéscsabai helyezések alapján delegálják a táncosokat az országos bajnokságot követő nemzetközi versenyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában