különleges kezdeményezés

2018.12.12. 06:45

Hagyjon el egy Mikulás-csomagot!

Egy internetes felhívásra – Hagyjon el egy Mikulás-csomagot! – megmozdult az ország. A kezdeményező, Nagy András azt javasolta, aki elszánja magát, tegyen a csomagba játékot, könyvet, amit a parkban egy padon, buszon, orvosi váróban, vagy hivatali folyosón, a suliban lehet hagyni – bárhol, ahol sok ember jár, és ahol megtalálhatják.

Cs. I.

Ancsin Alex lapunknak elmondta, jövőre is folytatni szeretné nagy sikerű akcióját. Beküldött fotó

„Én egy elhagyott csomag vagyok. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat. Vigyél haza!” Azóta kiderült, a Nagy András név egy battonyai fiatalembert rejt, aki rohanó világunkban így akart mosolyt csalni az emberek arcára. Ancsin Alex, a Battonyai Fodor Manó Helytörténeti Egyesület munkatársa, miután felfedte kilétét, elárulta, álmában sem gondolta, milyen sokan csatlakoznak felhívásához.

Ancsin Alex lapunknak elmondta, jövőre is folytatni szeretné nagy sikerű akcióját. Beküldött fotó

– Az ötlet az ország dél-keleti csücskében lévő kisvárosból, Battonyáról indult, de nektek köszönhetően országossá vált. Nagyon örülök a sok visszajelzésnek, amit az elhagyóktól és a megtalálóktól kaptam. Majd 400 elhagyott csomagról tudok, amelyek közül néhányat (a kapott fényképek alapján) nyomon követtem. Szebbnél szebb csomagok készültek, amelyekbe került sok édesség és sok-sok emberség – fogalmazott a közösségi oldalon Alex.

Elárulta, rengeteg örömteli és könnyekig megható üzenet is érkezett. A kezdeményezés elérte célját: ha csak egy pillanatra is, de önzetlenül mosolyt és szeretetet adtunk embertársainknak.

Boldog pillanatokat szerzett

Mi arra voltunk kíváncsiak, ő kapott-e a Mikulástól meglepetést. S mit csinál, ha éppen nem örömkommandókat szervez a világhálón?

– Álnév mögé rejtőztem, mert ahogy a környezetem állítja: több önbizalom kellene nekem – nevette el magát Alex, akinek idén az örömöt az a sok száz csomag jelentette, amelyekkel másoknak szereztek az emberek igazi meglepetést.

– Volt megözvegyült édesanya, aki megírta, két kisgyermekkel maradt egyedül, ők is találtak csomagot, boldogságuk határtalan volt. De kaptam iskolai visszajelzést, fotókat a gyerekek boldogságáról – mesélte a 23 éves fiatal, aki jelenleg passzív főiskolai hallgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában