demonstráció

2018.12.20. 19:35

Békéscsabán és Orosházán is tüntettek

A megyeszékhelyen a szerkesztőségünknek otthont adó megyei könyvtárnál, Orosházán a városháza előtt demonstráltak.

L. B. – B. O.

Több mint százan vettek részt csütörtökön este Békéscsabán, a Derkovits soron, a lapunk szerkesztőségének is helyet adó épület mellett tartott ellenzéki tüntetésen, amit a DK, az MSZP, a Jobbik és a Liberálisok szerveztek.

Békéscsaba /Fotó: Imre György/

A DK-s Árgyelán György azt mondta, hogy a gyermekeik jövőjéért vívnak harcot. Hozzátette: az ellenállás folytatódik, újjáépítenék a köztársaságot, európai Magyarországot szeretnének. Az MSZP-s Köteles Lajos kifejtette: újra a harminc évvel ezelőtti gondokkal találkoznak, a rendszerváltás reményei szertefoszlottak. Sajátos magyar politikai öszvér született, ami szerinte ötvözi a demokráciát a diktatúrával.

„Betelt a pohár, megálljt kell parancsolni!” – hangoztatta a jobbikos Zelenyánszki András. Azt mondta: a félelemkeltés odáig vezetett, hogy ember embernek farkasává vált. Szerinte a kormány tönkretette az oktatást, az egészségügyet.

Szabad sajtót és valódi tájékoztatást követelt a Liberálisok megyei elnöke, Fülöp Zoltán. Hozzátette: nem hagyják, hogy az emberek heti hat napot gályázzanak a gyárakban, és éveket várjanak aztán a plusz pénzükre.

Tüntetést szervezett Fetser János, a helyi MSZP-frakció vezetője, önkormányzati képviselő Orosházán, a városháza elé csütörtökön délutánra. A téren nagyságrendileg százan gyűltek össze, köztük a Momentum aktivistái.

Orosháza /Fotó: B. O./

Többen is felszólaltak, követelve a független közmédiát, a korrupcióellenes ügyészség felállítását, a túlóratörvény semmissé tételét. Kijelentették, normális országot, normális várost akarnak, s ismertették az ellenzék ötpontos petícióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában