Csokit egy mosolyért

2018.12.04. 21:19

A Békés megyei gyermekotthonok lakói kapják az édességet

Táblaszámra gyűlnek a csokoládék, melyeket a megyei gyermekotthonok lakói kapnak.

Balázs Anett

Molnár Csilla táblaszámra gyűjti a csokoládékat. A dobozi származású hölgy természetesen nem saját hasra dolgozik, hanem a megyei gyermekotthonok lakóinak karácsonyát szeretné egy kicsit szebbé varázsolni. Egy hasonló, fővárosi akciót meglátva azt gondolta, nemcsak a budapesti gyermekotthonok lakói örülnének egy kis finomságnak, hanem itt, Békés megyében is jól jöhet némi édesség az ünnepek alkalmával.

A kezdeti terv alapján, az összegyűjtött mennyiségtől függően keresett volna fel egy-két gyermekotthont úgy, hogy lehetőleg minden gyermek kapjon két tábla csokit. Az első cél a dévaványai gyermekotthon volt, ám amikor elindult a gyűjtés, 4 nap múlva már nagyjából 100 csoki gyűlt össze a kis magánakcióban.

Molnár Csilla édesanyja is lelkesen részt vesz a csokiakcióban

– Mára minden megyei gyermekotthonnal felvettem a kapcsolatot, így mindegyik intézmény kap csokoládét: Dévaványa, Békés-Tarhos, Gyula-Elek, Magyarbánhegyes, a Degré utcai, és hozzávettük a Vandháti úti iskola otthonban élő osztályát. Jelenleg ez 222 gyerek, de a szám mindig változik. A leghőbb vágyunk, hogy mindenki két tábla csokit kaphasson, ezért gyűjtünk nagy erőkkel. Vannak segítőim, vagyis főleg csak azok, mert én jelenleg Németországban élek, de Békés megyei, dobozi vagyok. Így, ha karácsonykor hazamegyek, szeretném elvinni a csokoládékat. Édesanyám és a barátaim nagyon-nagyon sokat segítenek ebben. Jelenleg öt településen adható le táblás csokoládé: Dobozon, Dévaványán, Gyomaendrődön, Szabadkígyóson és Szeghalmon – árulta el Molnár Csilla.

Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója elmondta, ez időben az intézmények már javában azon fáradoznak, hogy minél gazdagabb legyen az ünnepi asztal, vagy több ajándék kerüljön a fa alá, hogy a családokhoz hasonlóan tudják biztosítani az ellátást. Hozzátette, ehhez nagyon fontosak a támogatók, akiknek köre mondhatni évről évre bővül. Mint mondta, a mostani csokiadomány is jó példa lehet, hogy minél több embert serkentsen önzetlen támogatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában