2018.11.26. 16:48
Zsoltok napja a gasztrovébén
A Békés Megyei Culinary Team két egyéni versenyzője, Piatkó Zsolt és Szeidler Zsolt hétfőn mutatkozott be először az A1 kategóriában a gasztronómiai világversenyen. Remek eredménnyel zárták a hétfői napot, hiszen mindketten dobogósok lettek.
Fotó: Imre György
Mindketten több éve a háttérből segítik a Team munkáját. Így kaptak kedvet az egyéni versenyzéshez és léptek a kulinária rivaldafényébe, miközben Békés megye hírnevét öregbítik annak nemes alapanyagainak felhasználásával.
Szeidler Zsolt versenymunkáját jellemzi a mályvádi dámszarvas, a csicsóka, a Hungarikumok közül pedig az Unicum és az Egri Bikavér. Ez utóbbi a csapat támogatójától, dr. Barócsi Zoltán borásztól érkezett.
Piatkó Zsolt hidegkonyhai bemutatkozása a megye kincsei közül a kacsát, a mezei nyulat, a kiskertek bébizöldségeit, az idényjellegű sütőtököt és az Unicumos aszalt szilvát helyezte előtérbe.
Zsoltok napja a gasztrovébén (November 26.)
A Team „Nagy Magyarország”-ot is képviseli, így a két Zsolt gondolva az ottani kiváló termékekre és terményekre a székelyföldi erdők mélyén szedett bogyós gyümölcsöket és a székelyföldi juhsajtot is beillesztette ételkölteményébe.
A Békés Megyei Culinary Team fontosnak tartja azt, hogy a nemzetközi versenyeken bemutassa megyénk különleges alapanyagait ezzel is hangsúlyozva gyökereinket. A zsűri az értékelés során a nemzetközi trendek mellett figyeli azt is, hogy mind az egyéni, mind a csapat versenymunkái tükrözzék a tradíciók tiszteletét. A letisztult munkát és az egyedi, innovatív ételkülönlegeségeket mindig előtérbe helyezik.
Eredmények:
– Szeidler Zsolt ezüstérem
– Piatkó Zsolt bronzérem