galériával

2018.11.26. 16:48

Zsoltok napja a gasztrovébén

A Békés Megyei Culinary Team két egyéni versenyzője, Piatkó Zsolt és Szeidler Zsolt hétfőn mutatkozott be először az A1 kategóriában a gasztronómiai világversenyen. Remek eredménnyel zárták a hétfői napot, hiszen mindketten dobogósok lettek.

beol.hu

Fotó: Imre György

Mindketten több éve a háttérből segítik a Team munkáját. Így kaptak kedvet az egyéni versenyzéshez és léptek a kulinária rivaldafényébe, miközben Békés megye hírnevét öregbítik annak nemes alapanyagainak felhasználásával.

Szeidler Zsolt versenymunkáját jellemzi a mályvádi dámszarvas, a csicsóka, a Hungarikumok közül pedig az Unicum és az Egri Bikavér. Ez utóbbi a csapat támogatójától, dr. Barócsi Zoltán borásztól érkezett.

Piatkó Zsolt hidegkonyhai bemutatkozása a megye kincsei közül a kacsát, a mezei nyulat, a kiskertek bébizöldségeit, az idényjellegű sütőtököt és az Unicumos aszalt szilvát helyezte előtérbe.

A Team „Nagy Magyarország”-ot is képviseli, így a két Zsolt gondolva az ottani kiváló termékekre és terményekre a székelyföldi erdők mélyén szedett bogyós gyümölcsöket és a székelyföldi juhsajtot is beillesztette ételkölteményébe.

A Békés Megyei Culinary Team fontosnak tartja azt, hogy a nemzetközi versenyeken bemutassa megyénk különleges alapanyagait ezzel is hangsúlyozva gyökereinket. A zsűri az értékelés során a nemzetközi trendek mellett figyeli azt is, hogy mind az egyéni, mind a csapat versenymunkái tükrözzék a tradíciók tiszteletét. A letisztult munkát és az egyedi, innovatív ételkülönlegeségeket mindig előtérbe helyezik.

Eredmények:

– Szeidler Zsolt ezüstérem

– Piatkó Zsolt bronzérem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában