Békéscsaba

2018.11.28. 16:01

Korszerűbb és komfortosabb lett az idősek klubja

Megújult a Mokry utcai idősek klubja, a beruházást szerdán adták át ünnepélyes keretek között.

Licska Balázs

Az épületet szigetelték, modernre cserélték annak elavult nyílászáróit, illetve a külső mellett némi belső felújításra is volt lehetőség: rendbe tették a parkettát, festettek többek között. Ugyanezen projekt keretében korszerűsítik a mezőmegyeri, Kossuth utcai, valamint a gerlai, Jázmin utcai idősek klubját is, azok a beruházások a tervek szerint jövő év elején érnek véget.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy a városban kilenc idősek klubja nyújt megfelelő szolgáltatást a szépkorúaknak. Fontos, hogy azok megfelelő infrastruktúrával rendelkezzenek, és hogy komfortos körülményeket biztosítsanak. Hangsúlyozta: az idősek egy része egyedülálló és magányos, segítségre szorulnak, és a városnak kötelessége javítani az ellátás feltételeit. Dicsérte a szociális ágazat munkatársait, akik kellő odaadással dolgoznak a szépkorúakért.

Bátori Zsuzsanna, Szarvas Péter, Hanó Miklós és dr. Sódar Anita. /Fotó: Lehoczky Péter/

– Rengeteg fejlesztés valósul meg Békéscsabán, kisebbek és nagyobbak egyaránt – tette hozzá Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere, az érintett, Mokry utcai körzet önkormányzati képviselője, ismertetve, hogy több beruházás során gondoltak az idősekre. Lényegesnek nevezte ő is, hogy megújult az idősek klubja, hogy ezzel javul az ellátottak komfortérzete. Azt kívánta, hogy a szépkorúak és az intézmény munkatársai használják egészséggel a létesítményt.

– A Mokry utcai idősek klubjának épülete 1973-ban óvodának épült, majd 2003-ban váltott funkciót. Eddig csak apróbb javításokra volt lehetőség, a mostani beruházás viszont teljes korszerűsítést eredményezett – ismertette dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. cégvezetője. Elmondta: az önkormányzat saját forrást is biztosított ahhoz, hogy megvalósulhasson a beruházás. Sorolta a fejlesztés részleteit, majd úgy összegzett, hogy méltóbb körülmények várják az időseket.

Bátori Zsuzsanna, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ intézményvezetője kiemelte, hogy az intézmény saját forrásból nem tudott volna egy ilyen mértékű beruházást megvalósítani. Kiemelte, hogy a fejlesztésnek hála a működési, rezsi költségeken is tudnak spórolni. A fejlesztést azért is mondta fontosnak, mivel a Mokry utca környékén az idősek klubja az egyedüli közösségi helyszín.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában