fejlesztés

2018.11.08. 15:50

Kerékpárút épült a békésszentandrási szabadstrandig

Átadták csütörtökön azt a 77 millió forint TOP-os forrásból épült 1030 méter hosszú kerékpárutat, amely összeköti a település turisztikai központját, valamint a Gondalaposon található több mint 200 üdülőt a Kecskemét és Gyula között található Körös-völgyi kerékpárúttal.

N.-L. V.

Az átadón jelen volt Sinka Imre polgármester, aki mérföldkőnek nevezte a beruházást. Kiemelte továbbá, hogy a kerékpárút-fejlesztés az első megvalósuló fejlesztés a nagyközség projektjei között; további 8 pályázat megvalósítása folyamatban van. Legközelebb például az energetikailag korszerűsített polgármesteri hivatal, majd a gondozási központ átadására kerül sor.

Fotó: Lehoczky Péter

Dankó Béla országgyűlési képviselő a beruházás turisztikai jelentőségét hangsúlyozta. Elmondta, tavaly 40 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták Békésszentandráson. „Mindenféleképpen van még lehetőség a fejlődésre, úgy országosan, mint Szentandráson. A GDP 10 százalékát a turizmus adja, 400 ezer embernek ad munkát. Ezt a kormány szeretné bővíteni, fejleszteni” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában