békéscsaba

2018.11.16. 19:50

Hetven év – jubilált a vasutas zenekar

A békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar idén ünnepli fennállása hetvenedik évfordulóját.

B. O.

Ez alkalomból nagyszabású koncertet adtak pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az együttes tagjai közt minden életkor képviselteti magát, amatőr zenészek, zenetanárok, diákok játszanak együtt, csaknem hetvenen.

Fotó: Lehoczky Péter

Az eseményen Szarvas Péter, a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd bejelentették, Békéscsaba Települési Értéktára a békéscsabai értékek gyűjteményébe emelte a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekart. Az ezzel járó oklevelet Szarvas Péter adta át Mohácsiné Szeverényi Ágnesnek, a Vasutas Művelődési Ház és a zenekar vezetőjének, aki maga is zenekari tag.

A telt házas koncerten többek közt felcsendültek ünnepi magyar indulók, kortárs zenei művek és könnyűzenei feldolgozások is, Döge Csaba vezényletével. Az előadás egyik kuriózuma volt, hogy olyan zeneszámokat is előadtak, melyekre egykori tagok ültek be zenélni, ezeket a műveket pedig egy-egy korábbi karmester vezényelte. Az esemény másik különlegességként a kar két legidősebb tagja adott elő trombitaszólót – ők egyébként több, mint fél évszázada a zenekarban muzsikálnak.

Fotó: Lehoczky Péter

A jubileum kapcsán a szervezők egy válogatás CD-vel és egy kiállítással is készültek. Ez utóbbin különböző zenekari ereklyéket, régi felvételeket, dokumentumokat, tárgyakat és történeteket lehet megtekinteni, elolvasni a Vasutas Művelődési Ház aulájában, egészen februárig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában