Gyula

2018.11.22. 17:15

Ismét rekordévet zárhat a Gyulai Várfürdő

10,8 százalékkal nőtt a Gyulai Várfürdő árbevétele 2018 első kilenc hónapjában az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója a helyi képviselő-testület csütörtöki ülésén, a cég első kilenc hónapjáról szóló előterjesztés tárgyalása során.

P. G.

A szakember elmondta, a látogatószám hasonlóan alakult, mint az előző években, a számok szinte napra pontosan megegyeznek az egy évvel korábbi adatokkal.

Dr. Görgényi Ernő fontos tényekre világított rá.

– A vendégkör struktúrája ugyanakkor megváltozott – tette hozzá az ügyvezető igazgató. – A Várfürdőt egy magasabb költési hajlandóságú réteg keresi fel, amit például az is alátámaszt, hogy az AquaPalota, a családi élményfürdő látogatottsága 8,8 százalékkal emelkedett. Az AquaPalotába tavaly 188 ezren váltottak belépőt, míg idén év végére ez a szám elérheti a 200 ezret. A fürdőt a korábbinál több romániai vendég keresi fel, arányuk egy éve 17 százalék volt, idén pedig 20 százalék. Kun Miklós magyarázatul rávilágított: mindez a város turisztikai szereplőinek együttműködésében megvalósult két ütemű, romániai kampánynak köszönhető.

Az árbevételek az első kilenc hónapban 10,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest. Mind a bevételek, mind a látogatószám tekintetében rekordév lehet az idei.

Az ügyvezető igazgató szólt arról, hogy fejlesztéseik két csapásirány mentén haladnak: egyrészt szolgálják a működés- és üzembiztonságot, valamint a költségek csökkentését. Ebbe a kategóriába tartozik a kút- és csővezeték-rekonstrukció. Kifejtette, másrészt hozzálátnak a csúszdapark és gyermekparadicsom megújításának előkészítéséhez, ami a szolgáltatás színvonalát és az élménydús időtöltést segíti majd.

Fotók: Kiss Zoltán

Az előterjesztés tárgyalása során számos kérdésről szó esett. Dr. Görgényi Ernő polgármester kitért arra, hogy az önkormányzat tulajdonrésze a Gyulai Várfürdő Kft.-ben 2010-ben 93,3 százalék volt, ami azóta 96,2 százalékra emelkedett. Dr. Görgényi Ernő nyomatékosította: ameddig ő a város polgármestere és Gyulának fideszes többségű képviselő-testülete van a Várfürdő önkormányzati tulajdonban lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában