Gyomaendrőd

2018.11.25. 08:33

Hagyományokat, gasztronómiai szokásokat élesztettek újra

Idén is előkerült a pálinka, a hús, a hagyma, a pirospaprika és még számos egyéb fűszer november utolsó hétvégéjén a Varga Lajos Sportcsarnokban, ahol a Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület és a helyi önkormányzat szervezésében tizedik alkalommal rendezték meg a Disznótoros és Böllérpálinka Versenyt.

beol.hu

Az esemény az ősöktől tanult hagyományokat, gasztronómiai szokásokat hivatott újraéleszteni. A látogatók a nap folyamán a hagyományos házi jellegű ételekből és italokból, valamint számos gasztronómiai különlegességekből válogathattak.

Fotó: Ambruzs-Szabó József

Idén sem maradhatott el a pálinkák kóstolója és minősítése. A vállalkozó szelleműek két deciliter szilva vagy egyéb gyümölcsből készült párlattal szállhattak versenybe. A bírálati szempontok között az íz mellett a tisztaság az illat és a szín is szerepet játszott. Az arany minősítést elért pálinkának közül az első három helyezettet jutalmazta a zsűri.

A jó hangulatról többek között a Fásy Ádám által vezetett Zeneexpressz valamint a Körösmenti Táncegyüttes gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában