Culinary World Cup

2018.11.05. 15:50

Békés megyei alapanyagokkal nyűgözné le a luxemburgiakat

Egyéniben indul a következő nagy megmérettetésén Fodor Mihály olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, békéscsabai mesterszakács, a megyeszékhelyi Kornélia étterem és a Kornélia Grill& Bár séfje.

N.-L. V.

A szakember a négyévente megrendezésre kerülő, ötnapos luxembourgi Culinary World Cup versenyen képviseli megyénket. A szakember egy, a Hungarikum Programiroda által a munkahelyére szervezett sajtótájékoztató keretében számolt be a versenyfelkészülésről hétfő délután.

Fodor Mihály elmondta, hosszú hónapok óta készül a jelentős eseményre. Tavasszal például részt vett nézőként, szurkolóként a rangos Bocuse d’Or versenyen azért, hogy megnézze az aktuális trendeket. Mint fogalmazott, a világversenyek folyamatosan változó világában ajánlott mindig követni az aktualitásokat.

Fodor Mihály komolyan vette a felkészülést /Fotó: L. P./

A luxemburgi bajnokságra a legjobb eredmény elnyerésének reményében utazik november 23-án, ahol néhány napi akklimatizálódás után 27-én mutatja meg tudását. Az ételsorban főleg magyar, Békés megyei alapanyagokat használ fel. Többek között őzgerincet készít, de a megyei vadász-szövetség felajánlása által nyúl is szerepel a listán, sőt, a gyomaendrődi bivalysajtot is megismerheti a 24 fős zsűri.

Miklós Beatrix, a Hungarikum Programiroda igazgatója kiemelte, összesen 53 ország mintegy 2 800 nevezője vesz részt csapatban vagy egyéniben a bajnokságon. Hozzátette, minden nap élőben bejelentkeznek a helyszínről.

Fodor Mihály a megmérettetés után sem pihen. Egyenesen Brüsszelbe utazik, ahol a nagykövetségen egy hungarikum fotókiállításon belül készít ételeket segítőjével, Szólik Tamás Márkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában