Békéscsaba

2018.11.22. 17:56

A pályaorientáció volt a téma a csabai konferencián

Fiatalok, tiétek a jövő címmel rendezett konferenciát a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK), valamint az égisze alatt működő Békés Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) csütörtökön a Phaedra Rendezvényközpontban.

N.-L. V.

A pályaorientációs céllal életre hívott esemény meghívott vendégeit és az érdeklődőket Vozár Márton, a MFKB elnöke köszöntötte.

Beküldött felvétel

Elmondta, a kamara és a bizottság nagyon sok rendezvényt szervez a pályaorientáció köré, ugyanis a téma soha nem lesz „lerágott csont”. Mint fogalmazott, a pályaorientációt komolyan kell venni egészen az óvodás kortól a pályaválasztásig, vagyis az általános iskola 7. és 8. osztályáig. „Ez egy közös felelősség, a szülőké, vagyis azoké, akik orientálják a gyerekeket a különböző képzésekre, és a pedagógusoké, vagyis azoké, akik oktatni fogják őket a választott pályán” – emelte ki.

A képen: Kánai András és Nemes Orsolya. Fotók: Kiss Zoltán

Az eseményen továbbá Nemes Orsolya generációkutató, Kánai András jövőkutató, Pántya Imre, a BMKIK Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási főosztály vezetője és Mészárosné Szabó Anna, a BMKIK stratégiai koordinátora tartott előadást.

A képen: Pántya Imre. Beküldött felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában