Békéscsaba

2018.10.07. 06:50

Minden korosztály számára készültek programmal a kilencedik Könyvtári Éjszakán

A szokásostól eltérő kedvezményekkel, programokkal és nyitva tartással várták az érdeklődőket a 9. alkalommal megrendezett Könyvtári Éjszakára szombaton a Békés Megyei Könyvtár épületébe.

Ny.-L. V.

A Europe Direct Tájékoztató Központ és a megyei könyvtár által az Országos Könyvtári Napok keretében szervezett esemény idei témája a kulturális örökség bástyái, azaz a kastélyok és várak volt.

– Egy ehhez hasonló tematikus nap alkalmat adhat arra, hogy valamilyen módon felhívjuk a figyelmet a könyvtárra és a szolgáltatásaira. Nagyon fontos, hogy élményeket szerezzenek az érdeklődök. Szeretnénk, ha azok is bejönnének hozzánk, akik eddig ,ég ezt nem tették meg. A kitűzött célokat úgy gondolom sikerült elérnünk, érezhető az egész napos rendezvény hatása. Például ilyenkor jelentősen megnő a beiratkozások száma – árulta el Rakonczás Szilvia könyvtárigazgató.

Hozzátette: a programot már napok óta rendkívül nagy érdeklődés övezte, folyamatosan érkeztek be telefonon és e-mailen a regisztrációs szándékok.

A szerző felvételei.

A különleges, előzetes regisztrációhoz vagy érvényes olvasójegyhez kötött rendezvényre végül több százan látogattak el. Legtöbben a 15 órakor kezdődő programelemre, Szelekovszky László természetvédelmi vezető főtanácsos Kastélyok reneszánsza című előadására, majd az azt követő kötetbemutató beszélgetésre voltak kíváncsiak.

Utóbbi során a békéscsabai kötődésű Bauer Barbara íróval beszélgetett Lukoviczki Anna igazgatóhelyettes. A délutáni időszakra szervezett gyerekprogramok is sokakat megmozgattak, a legnépszerűbb a dobozokból történő várépítés volt.

Az éjfélig tartó Könyvtári Éjszaka ezen felül számos érdekességet tartogatott. Többek között Galambos Hajnalka és Rázga Áron énekelt romantikus dalokat, a Békéscsabai Színitanház hallgatói reneszánsz táncbemutatót tartottak, volt Grófi bor és borkorcsolya kóstoló, filmklub és tűzijáték is.

Az Országos Könyvtári Napok vasárnap értek véget, Békéscsabán egy buszos kirándulással zárták a hetet; a megyei könyvtár szervezésében a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságra utazhattak el az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában