Békéscsaba

2018.10.30. 17:11

Kacsacsaládot ábrázol a kishídnál lévő szobor

Nem újdonság, hogy kacsák sétálnak a szoborsétányon, az viszont annál inkább, hogy nemrég egy kacsacsaládot – egy felnőtt kacsát és négy kicsit – ábrázoló szobor kapott helyet az Élővíz-csatorna mentén, a Deák utcai kishíd tövében.

L. B.

A városfejlesztési nonprofit kft. cégvezetője és ügyvezetője, dr. Sódar Anita és Tóthné Svecz Valéria hírportálunk kérdésére elmondták: Boros Péter bronzból készült alkotását a belvárosrehabilitáció harmadik ütemének keretében helyezték ki.

Fotó: Kiss Zoltán

A belvárosrehabilitáció harmadik ütemére 1 milliárd forintos támogatást nyert az önkormányzat. Annak részeként újították fel a szoborsétányt, a Gőzmalom teret és környékét – az Aradi vértanúk ligetét és a Beliczey-kertet –, a Széchenyi ligetet, a Hunyadi teret, illetve a Kossuth téren a volt állomásépületet és környékét.

A jövőben, 2020 első felében öt, Munkácsy Mihállyal kapcsolatos szobrot helyeznek ki a leendő Munkácsy-negyedben. A Modern Városok Program keretében a műalkotások elkészítésére közel 40 millió forintot kapott az önkormányzat.

Az egyik szobor közvetlenül a múzeumnál, a lépcsőnél, a másik a Derkovits soron, a harmadik az Aradi vértanúk ligetében kapna helyet, a negyedik a Beliczey-kertbe, az ötödik az emlékháznál lévő Omaszta parkba kerülne. A tervpályázatokat a jelentkezőknek novemberben kell leadniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában