Mezőkovácsháza

2018.10.03. 16:36

Ismét Amerikában koncertezik az Ektomorf

Az Atlanti-óceánt átkelve új turnéra indul az Ektomorf zenekar. Az egyik legismertebb magyar metál banda februárban nyolc helyen ad koncertet.

„Nagy bejelentés! Először turnézunk Latin-Amerikában. Ismét egy hatalmas lépes a karrierünkben. A turné 2019 februárban veszi kezdetét” -olvasható a zenekar Facebook-oldalán.

A huszonnégy éve működő Ektomorf Brazíliában, Argentínában, Bolíviában, Peruban és Mexikóban is fellép.

A Mezőkovácsházáról indult csapat több mint tíz éve egyre nagyobb nemzetközi sikereket ér el. Az Ektomorf dalai bejárták a világot és olyan nagy bandákkal is zenéltek már együtt, mint a Children Of Bodom vagy a Soulfly.

A zenekar énekesének könyve 2015-ben jelent meg magyarul, csütörtökön pedig a második angol kiadását jelentette be a csapat, amibe még a Tankcsapda frontembere, Lukács László is írt néhány mondatot Farkas Zoltánról és közös bulijaikról.

Az Ektomorf az évek során Európa összes országában megfordult már, nyáron Dubaiban adott koncertet, hétvégén pedig Közép-Ázsiában és Oroszországban csapnak a húrok közé a zenekar tagjai.

A zenekar tagjai: Szabó Dániel (dobok), Farkas Zoltán (ének, gitár), Simon Szebasztián (gitár), Zahorán Csaba (basszusgitár).

Nem először jár Amerikában a banda. Legutóbb 2016-ban az Egyesült Államokban, a világ egyik legnagyobb nyári metál zenei fesztiválján, a Wackenen is színpadra léptek a srácok.

A zenekar alapítója és frontembere, Farkas Zoltán mondott pár szót hírportálunknak a közelgő buliról:

- Megkeresett minket egy ügynökség, a No Class és ők ajánlották fel a lehetőséget. Korábban elég nagy zenekarokkal dolgoztak együtt, mint például a MoonSpell vagy a Fear Factory és már régebben is ejtettünk pár szót a turnéról. A koncertsorozaton már az idei európai turné óta dolgozunk. Lesz egy fesztivál is a nyolc helyszín között amin fellépünk és helyi bandák fognak előttünk játszani.

Az Ektomorf először a legújabb, 2018-ban debütált albumuk számait hallhatja a közönség, utána régebbi slágereik kerülnek terítékre.

- Fury című albumról az összes számot eljátsszuk, utána pedig a legismertebb zenéink következnek, mint például az Outcast vagy a Show Your Fist– osztotta meg a turné részleteit a zenekar frontembere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában