XX. Gyomaendrődi Őszi Tárlat

2018.10.13. 11:24

Harminchárom egyedi világba kalauzol el a jubileumi kiállítás

Harminchárom helyi alkotó legjobbjai kerültek a nagyközönség elé a XX. Gyomaendrődi Őszi Tárlat bemutatásával.

Balázs Anett

A Vidovszky Béla Városi Képtárban tartott péntek esti megnyitón Cs. Nagy Lajos, a kiállítás szervezője elmondta, a jubileumi kiállításra meghívott alkotók szabadon választhattak az eddig elkészült legjobb munkáik közül. A kötetlenség ez esetben mindenre, azaz a műfajra, a technikára és a témára is kiterjedt, így aki valamiféle koncepciót szeretne találni a kiállított darabok láttán, annak nehéz dolga lesz.

A szerző felvételei.

A kiállítást Bíró-Balog Tamás nyitotta meg. A helyi származású író, egyetemi oktató elmondta, ez a kiállítás az ő „szakácskönyve”, utalva ezzel arra az anekdotára, amelyben Móra Ferencet kérték fel egy szakácskönyv előszavának a megírására, ám a híres író vajmi keveset értett a gasztronómiához, ezért olyan ételről fogalmazott dicsérő szavakat, mely eredetileg nem szerepelt volna a kiadásban. Szükség van az ilyen összefoglaló tárlatokra, mert erősítik az identitást és elhitetik velünk, hogy van értelme a munkának, hiszen az alkotásokban látható a folytonosság, az állandóság és a közeg – fogalmazott Bíró-Balog Tamás.

A rézkarc, zománc, fotó, akvarell és pasztell alkotások valamint agyag-, márvány-, és fémszobrok 33 egyedi világába kalauzoló kiállítás november közepéig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában