Polgárőrök

2018.10.03. 11:20

Elektromos kerékpárokat és laptopot kaptak a megyei közgyűléstől

Két elektromos kerékpárt és egy laptopot adott át a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének (BMPSZ) szerdán reggel Békésen Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke.

P. G.

Mint elmondta, a közgyűlés két esztendeje határozott arról, hogy évente összesen egymillió forinttal segíti a mentők, tűzoltók, a rendőrség, illetve a polgárőrség tevékenységét, az ott dolgozók munkakörülményeinek javítását.

Ennek jegyében a szarvasi mentőket egy életmentő készülék beszerzésében támogatták, a mezőkovácsházi katasztrófavédelmi őrs pedig komfortos ágyakat kapott. A harmadik átadón a két éves keretösszeg mintegy harmadából, 660 ezer forintból beszerzett eszközöket nyújtotta át a megyei közgyűlés elnöke Gyarmati Sándornak, a BMPSZ elnökének. Zalai Mihály hangsúlyozta, mindez egy gesztus a megye biztonságának megőrzése és erősítése érdekében a saját szabadidejüket áldozó polgárőrök felé.

Gyarmati Sándor kiemelte, az elektromos kerékpárokat a járőrszolgálat során a nagybánhegyesi és a békési polgárőrök használják majd. A laptop pedig a megyei a polgárőrség munkáját fogja segíteni. Gyarmati Sándor bejelentette, szervezetük nagyobb erőket csoportosít át a baleset-megelőzés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában