pályázat

2018.10.18. 15:01

Decemberben indul a füzesgyarmati munkásszálló építése

Ünnepélyes keretek között írta alá a füzesgyarmati 100 férőhelyes munkásszállás megépítésére vonatkozó támogatási szerződést Bere Károly polgármester és Takács Árpád kormánymegbízott csütörtök délután a megyei kormányhivatal épületében.

N.-L. V.

A kormánymegbízott köszöntő beszédében kiemelte, a kormányzat célja között szerepel a teljes foglalkoztatottság elérése, amihez a munkaerő mobilitásának elősegítése szükséges. Éppen ezért a kormány támogatja (egy tavaly megjelent kormányrendelet keretében) a munkavállalók tartós elhelyezéséhez elengedhetetlen munkásszállások építését.

Bere Károly és Takács Árpád aláírta a támogatási szerződést. Fotó: L. P.

A programmal elsőként Orosháza Gyopárosfürdő élt először a megyében, ahol a 100 férőhelyes munkásszálló kivitelezési munkái jelenleg is tartanak. „A foglalkozáspolitikáért felelős miniszter 2018-ban is meghirdette a programot 5 milliárdos keretösszeggel, amire a füzesgyarmati önkormányzat is jelentkezett és nyert a pályázaton” – fogalmazott Takács Árpád. Hozzátette, a projektre 174 millió forint vissza nem térítendő és 12 millió visszatérítendő támogatást kapott a város.

Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, a munkásszállók építését célzó programra azért volt szükség, hogy azok is szálláshelyhez jussanak, akik a lakóhelyüktől számított 50 kilométeres körön kívül dolgoznak átmeneti jelleggel. Kiemelte azt is, hogy a kormány 2010-ben azt a célt tűzte ki, hogy 10 éven belül 1 millió munkahelyet teremt. „Ebben az évben az új munkahelyek száma majdnem elérte a 900 ezret, úgy gondoljuk 2020-ra sikerül elérni az egymilliót” – ismertette a statisztikát.

Bere Károly polgármester elmondta, a füzesgyarmati telephellyel is rendelkező KUKA Robotics munkavállalói fogják megtölteni a két év alatt felépülő munkásszállót. A cég jelenleg 1200 embert foglalkoztat, akik közül 800 nem füzesgyarmati. A szálló építése decemberben kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában