Békés megye

2018.10.03. 18:57

Csökkent a népesség, de több a házasság

A KSH legfrissebb adatai szerint mérséklődött a népesség fogyása a megyében. A születések és a halálozások aránya csökkentette a megye lakónépességét, de jóval kisebb mértékben, mint tavaly.

B. O.

A megye lakónépessége január 1-jén 338 ezer volt, 1,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett legfrissebb adatokból.

A megyében ez év első félévben az előző év azonos időszakához képest a népesség természetes fogyása mérséklődött, ennek mértéke nagyobb volt az országosnál. Az év első hat hónapjában összesen 1293 gyermek jött a világra, és 2691-en hunytak el. Az élveszületések száma 6,3 százalékkal, a halálozásoké 8,7 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában. A születések és a halálozások egyenlegeként kialakult természetes fogyás 1398-cal csökkentette a megye lakónépességét, ez a veszteség 11 százalékkal volt kisebb, mint az előző év első félévében.

Az idei év első hat hónapjában 23-mal több frigy köttetett a megyében tavalyhoz képest, így 794 házasságot anyakönyveztek, ez az egy évvel korábbi adatokkal összevetve 3 százalékos többletet jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában