Békéscsaba

2018.09.23. 13:38

Negyedik alkalommal rendezték meg a bakelitbörzét

Három-négy havonta ad otthont a Lencsési Közösségi Ház a bakelitbörzének ahol számos gyűjtő lemezei közül lehet válogatni.

Sz. V.

sdr

Az érdeklődők magyar és külföldi zenekarokat, a synthwavetől a rockon át egészen a popzenéig minden műfajt megtalálhattak szombaton. Bár a szervezők először októberben akarták megrendezni a börzét, a közösségi házat viszont néhány héten belül felújítják, így korábbra tették az időpontot. Az ötödik alkalom novemberben várható, ahol ismét magánszemélyként is bérelhetünk asztalt, ha értékesíteni akarunk néhány régi, nem használt bakelitet.

Beküldött felvétel

A bakelitlemez gyűjtése és hallgatása ismét egyre nagyobb divat. Egyik olvasónk, aki már tetemes mennyiségű gyűjteménnyel rendelkezik, elmondta, hogy mitől lett ismét ennyire felkapott a korongok gyűjtése:

– Egyszer felhívtam néhány barátomat magamhoz és meg akartam mutatni nekik, hogy mi a különbség az online letöltött zene és a bakelit között. Megkértem őket, hogy forduljanak el, én pedig lejátszottam kétszer egymás után ugyan azt a számot, először egy internetes zenemegosztó oldalról, majd pedig a bakelitemről. Mindannyian meglepődtek, hogy mennyivel szebben szól a zene, ha a korongot raktam fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában