Dél-Békés

2018.09.28. 14:57

Kitüntetést alapít a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás

Ülésezett pénteken a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás. A Kertészek Földje Akciócsoport képviseletében Szél Adrián tájékoztatta a településvezetőket az önkormányzatokat érintő pályázati felhívások módosulásáról.

Cs. I.

A szerző felvétele

Az idei év első félévének a költségvetési végrehajtása kapcsán kiderült, alacsony a tagdíjbefizetés. A működés zavartalansága a tét. Különös tekintette az orvosi ügyeletre – hangzott el. Készül a kistérségi kulturális koncepció.

A szerző felvétele

– Minden kezdeményezés, ami a térségben élők megtartását, a fiatalok elvándorlásának a megakadályozását szolgálja, az támogatandó – mondta Mazán Attila almáskamarási polgármester. Borsodi János battonyai alpolgármester az összefogást, a települési nagy rendezvények összehangolását szorgalmazta, valamint a közművelődési intézmények bevonását az előkészítésbe. Mezőkovácsháza polgármestere, Varga Gusztáv kistérségi kitüntető díjak alapítását javasolta olyanoknak akik a településeiken túlmutatót alkottak, akik példák lehetnek.

Simonka György országgyűlési képviselő e napirend tárgyalásakor felvetette, Dél-Békés, mint gyakori névhasználat, levédendő. Ahogy minden település védi a nevét, a térség is tegyen ez irányú lépéseket. A képviselő tájékoztatott a júniusi ülésen kapott feladatainak a teljesítéséről. Elmondta, milyen előrelépés született a TOP-os pályázatok költségnövekményeiről. Beszélt arról, milyen előnye van Dél-Békésnek, hiszen a források lehívásához rendelkezik fejlesztési programmal (Calendula Terv). Az orosházi kórházban a gyógyítók ki nem fizetett munkadíja kapcsán egyeztetést kezdeményezett és szakmai átvilágítást. A közúthálózat dél-békési szakaszain zajló munkákról is beszámolt, valamint a már működő 6 népkonyhának az indítását szorgalmazta újabb 19 településen, hiszen közeleg a tél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában