szántóföldi rendezvény

2018.09.10. 19:52

Készül a legnagyobb hazai agrárgépshow Mezőhegyesen

Az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényének lesz házigazdája a ménesbirtok. Erről a nagyszabású, a szakmának szánt programról tartottak sajtótájékoztatót nagy érdeklődés mellett a kiállítási centrumban.

Cs. I.

Pap István Tibor, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója a történelmi háttér ismertetése után a legnagyobb állami tulajdonú mezőgazdasági vállalkozásról osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival. Úgy fogalmazott, a II. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow helyszíneként, házigazdájaként ­elfoglalhatja méltó helyét Mezőhegyes a magyar agrárium térképén. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ­elnöke a tavalyi siker folytatását ­várja Békés megyétől.

Parcellákon mutatják meg a növénykísérletek eredményeit. Fotó: Imre György

– Idén is ingyenesek a programok. Látszik, jó döntés volt a helyszínválasztás, itt 42 hektár áll a rendelkezésünkre, hogy invitáljuk a szakmai közönséget álló- és mozgógépes, valamint mikro- és demoparcellákon növényfajták bemutatóira. Terepen, kézzelfogható közelségben, szakmai megalapozottsággal készülnek a kiállítók. Akik gazdálkodásuk fejlesztésében naprakészek akarnak lenni, akik jövedelmezőségüket ­befolyásoló jó döntéseket akarnak hozni, itt a helyük. Várjuk a fiatalokat is – mondta az elnök.

Umenhoffer Péter, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének képviseletében ígérte, a gépforgalmazók rengeteg eszközt vonultatnak fel, hogy érzékeltessék, milyen modern, precíziós és professzionális technikák állnak a gazdálkodók rendelkezésére. Idén a betakarításon lesz a hangsúly.

Balról dr. Kulcsár László, Győrffy Balázs, Umenhoffer Péter, Pap István Tibor a hétfői sajtótájékoztatón. Fotó: Imre György

– Szeretnénk megnyerni a fiatalokat. Lássák, a mezőgazdaságban van jövő és jövedelmezőség – hangsúlyozta.

Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági ­Kamara megyei elnöke úgy vélte, a megye agráriumát ismerték el azzal, hogy a rendezvény Békésben lesz szeptember 20–21-én. A szakma figyelme ismét a megyére, az itt dolgozó agrár szakemberekre irányulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában