családja hazavárja

2018.08.07. 11:22

Rejtélyes módon tűnt el Londonban a békési Baji Dániel

Rejtélyes módon tűnt el egy békési kötődésű fiatalember több mint három hónappal ezelőtt, vélhetően Angliában. Baji Dániel május 3-án hazaindult vagy hazaindult volna Londonból­ – ahol jó ideje dolgozik – de azóta senki sem látta. A család mindennapjai folyamatos aggodalommal telnek. A fiatalember megtalálása érdekében segítségért fordultak lapunkon keresztül a nyilvánossághoz.

Papp Gábor

– Dani 2016. november 28-án ment ki Angliába dolgozni, hogy kicsit jobban élhessen – mesélte lapunknak az édesanya. A fiatalember mosogatott, takarított, konyhán dolgozott az angol fővárosban, és elsősorban az interneten keresztül tartotta a kapcsolatot édesanyjával.

– Sajnos, mióta kiment Londonba, még egyszer sem jött haza. Én pedig csak akkor voltam nyugodt, amikor láttam, hogy fent van az interneten, ha zöld a párbeszédablak a Messengeren – mondta az anyuka lapunknak, hozzátéve, hogy fia gyakran még a pihenőnapján is dolgozott. ­

Dani áprilisban jelezte édesanyjának, hogy hazajön ­Békésre. Ezt követően, ahogy a család a londoni ismerősök elbeszéléseiből megtudta, Dani­ telefonját és laptopját ellopták, így már nem tudott közvetlenül kommunikálni szeretteivel. Május 3-án egy ismerőse kikísérte a londoni Victoria pályaudvarra. A terv az volt, hogy a fiatalember itt buszra száll, és Párizsig utazik. A francia fővárosban átszállt volna egy másik buszra­, amivel Budapestre érkezett volna.

Hazaindult Londonból, de május eleje óta nem tudnak semmit Baji Dánielről. Beküldött fotó

Az említett járat Londonból 22.30-kor indult, így fontos kérdés lehet, hogy miért ment ki már hét-nyolc órával hamarabb a pályaudvarra ­Dani. Egyelőre az sem tisztázott, hogy felszállt-e egyáltalán a buszra, vagy Londonban maradt. Mivel a fiatalembernél nem volt sem telefonkészülék, sem pedig számítógép, nem lehetett tisztában azzal sem az édesanyja, hogy a fiának mikor kellett volna megérkeznie Magyarországra, így csak május 18-án szerzett tudomást arról, hogy Dani eltűnt. Azonnal jelezte a Békési Rendőrkapitányságon a történteket.

– Azóta is borzasztó bizonytalanságban telnek a napjaim, alig tudok aludni. Fogalmam sincs, hogy mi lehet Danival – tette hozzá. – Várjuk a visszajelzést arról, hogy vajon felszállt-e a buszra, hiszen a térfigyelő kamerák rögzítik az eseményeket a londoni pályaudvaron.

Amit biztosan tudnak, hogy sem az angol fővárosban, sem Párizsban nem került kórházba a fiatal férfi.

A rendőrség elrendelte Baji Dániel körözését, és a jogszabályok adta lehetőségek között mindent megtesznek azért, hogy a fiatalemberről információhoz jussanak. Az eltűnésről szóló felhívás a rendőrség honlapján, a közérdekből nyilvános körözések között megtalálható.

 

Az angol fővárosba utazna az anya, talán ő megtalálhatja a fiát

Egy, az eltűnt emberekkel foglalkozó Facebook-oldalon is több ezren osztották már meg a Baji Dánielről szóló posztot; Párizsban, Londonban, Skóciában élő magyarok is megtették már ezt. Az édesanya azt tervezi, hogy a lehetőségei függvényében hamarosan Londonba utazik, mert úgy érzi, hogy ott még számos dolgot tehet fiáért. A tolmácsolásban viszont segítségre lenne szüksége.

– Nehezen viselem a tehetetlenséget, ezért is szeretnék Angliába menni – mondta az anyuka, aki hangsúlyozta, fia megtalálásának reménye mellett azért is fordult a nyilvánossághoz, mert szeretné, ha másnak nem kellene azt átélni, amit neki már több hónapja. Szeretné, ha mindenki csak százszázalékos biztonságban engedné el a gyermekét külföldre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában