szakmák olimpiája

2018.08.07. 13:18

Megyénk dobogós a szakmák versenyén

Megyénkből több fiatal is részt vesz a EuroSkills 2018 elnevezésű megmérettetésen, ami a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága, az úgynevezett „szakmák olimpiájának” az európai változata, amit idén itt hazánkban, Budapesten tartanak. A szervezés feladatait a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kapta meg.

B. O.

– Négy Békés megyei fiatal is az ország legjobbjának bizonyult egyes szakmákban, ezzel kiérdemelve, hogy hazánkat képviselje a versenyen. Kovács Alexandra fodrászként, Takács Zoltán mechatronikus szakemberként, Orodán Tamás informatikai rendszerüzemeltetőként, valamint Lóczi Gábor szárazépítőként képviselheti az országot a EuroSkills-en – sorolta a neveket a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője.

Mészárosné Szabó Anna kiemelte, megyénk Pest megyével azonos létszámmal a képzeletbeli dobogó második fokán áll a versenyzői létszám tekintetében. 27 szakmában 31 versenyző képviseli Magyarországot a szeptember végi megmérettetésen, 12 megye és a főváros ad indulókat a vendéglátók színeiben.

– A nemzetközi verseny célja az is, hogy a társadalom felismerje és elismerje, hogy a boldogulás útja egy-egy szakma magas színvonalon való művelése. Itt pedig a fiatalok bizonyítják, hogy szakmájukat európai színvonalon végzik már most is, új eszközökkel, új irányvonalak mentén, kreatívan, lelkesen. Az iparkamara a felkészülésüket figyelemmel kíséri, és támogatást is nyújt számukra a siker érdekében – tette hozzá az osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában