Békéscsaba

2018.08.10. 17:20

Kívül-belül megújult a jaminai egészségház

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a jaminai egészségház több mint 400 millió forintból újult meg. Többek közt akadálymentesítették az épületet, egy babakocsi-tárolót és egy liftet is beépítettek, valamint a ház energetikai korszerűsítése is megtörtént, új hőszigeteléssel, nyílászárókkal.

Busi Ottó

Az épületet dr. Fábián Ágnes, a város egészségügyi tanácsnoka és Herczeg Tamás a térség országgyűlési képviselője tekintette meg, pénteken.

Mint megtudtuk, a naponta nagyságrendileg félszáz beteget ellátó intézményt a felújítás ideje alatt is rendeltetésszerűen használták, mindössze egy napra kellett szüneteltetni a rendelést, de más helyszínen akkor is biztosított volt az orvosi ellátás.

Dr. Fábián Ágnes és Herczeg Tamás járta be a felújított épületet

– Azok a munkálatok, amelyek megtörténtek, nagyban javíthatják az ellátók, az egészségügyi dolgozók munkakörülményeit, és a betegek orvoslátogatásának körülményeit is – mondta el Herczeg Tamás.

A politikus hozzátette, a Jaminában élők egészségügyi alapellátása ezzel a fejlesztéssel pozitív irányba mozdulhat el, amit a lakossági visszajelzések is megerősítenek. Elmondása szerint kritikaként a a klimatizálás hiányosságát említették az ott dolgozók.

Ezt egyébként ott jártunkkor az épületben várakozók is kiemelték, bár úgy fogalmaztak, a korábbi helyzet még rosszabb volt. Az egészségház modern kialakítását és berendezését viszont az általunk megkérdezettek mindegyike dicsérte. Összességében pedig kifejezetten örültek, hogy végre megújult a ház.

Fotók: Lehoczky Péter

Dr. Fábián Ágnes kiemelte, itt az orvosok és a betegek jól felszerelt körülmények közt gyógyíthatnak, illetve gyógyulhatnak. A tanácsnok a klimatizálás hiányát felvető észrevételekre is reagált. Dr. Fábián Ágnes elmondta, a tetőn lévő üvegablakokat lecserélték, ezzel is csökkentve a váróban lévőkre ható forróságot, és új ajtót szereltek fel a természetes szellőzés érdekében. Mindezek mellett a felújítás során minden, a klimatizáláshoz szükséges kialakítást elvégeztek, így szükség esetén a légkondicionáló berendezések felszerelése megoldható.

Az egészségház hivatalos átadása szeptember közepére várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában