kakasfesztivál

2018.08.12. 06:58

Kakast főztek, ünnepeltek, vigadtak Csanádapácán

Csanádapácán autósok, bringások, gyalogosok mindegyike egy irányba tartott szombaton délelőtt: a nagy rendezvénytérre iparkodott mindenki, az idei kakasfesztivál főzőversenyére. 

Cs. I.

Pénteken már elkezdődött a program, az a zenei élményeket kínálta. A szombat a szabadtéri vigasság jegyében lett megszervezve idén is. A főzőbrigádok már időben a kondérok alá gyújtottak, aki a pörköltillat után eredt, bizonyosan célba is ért már a délelőtti órákban. Az asztaltársaságok egymást kínálták házi készítésű pogácsákkal, fogyott a pálinka is, s ezzel arányosan fokozódott a jókedv.

A kiegészítő, szórakoztató programok érdekeltek kicsiket és nagyokat. A körhinták mellett túramotorosok gurultak be a nagyvasakkal, majd leparkolva kínálták szemrevételezni gyönyörű masináikat. A bográcsok körül tüsténkedők idén se voltak restek, közeli és távolabbi városokból, falvakból érkeztek Apácára. Többségük visszatérő vendég, vagy baráti, vagy rokoni szálak vonzzák őket a település hagyományápoló 3 napos programjára. Éppen a bográcsát forgatta a tűz fölött az apátfalvi Kiszely János, aki valójában szarvasi születésű, de sebaj, idén is győzni jött. Sőt!

– Címvédésre készülök. Tavaly nyertem. Szerintem azzal, hogy nem lecsót csináltam a kakaspörkölt helyett, hanem a hagyományos módon készítettem el e finom ételt – nyilatkozta.

Az eredményhirdetéskor a szokásos díjakat is kiosztották:Nagy István és neje idén a legidősebb házaspár (65 éve házasok). Stefanidesz Pálné a legidősebb lakos (95 éves), Farkas Krisztofer pedig a legfiatalabb. Dr. Pálmai Szilárd János háziorvos, sebész főorvos 30 évi önzetlen háziorvosi munkájáért Csanádapáca község önkormányzata elismerésben részesült. Csanádapácáért kitüntető címet vette át Medovarszki Mátyás.

Fotók: Csete Ilona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában