Tornaszoba

2018.08.10. 18:17

A mindennapos testnevelés megtartását segíti a gyulai fejlesztés

A mindennapos testnevelés megtartását segítő fejlesztések zajlanak jelenleg is a gyulai Implom József Általános Iskolában – jelentették be a helyszínen megtartott pénteki sajtótájékoztatón.

P. G.

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, intézményük nyertes pályázatainak egyikeként valósítják meg a beruházást az iskolában.

– Gyula város legnagyobb közoktatási intézménye az újabb szakaszához érkezett. A 2011-ben az önkormányzat jóvoltából felújított intézmény a mostani beruházás végén még korszerűbb feltételeket teremt a mindennapos testneveléshez – fogalmazott.

Dr. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, az Implom József Általános Iskola jó példája annak, hogy a gyulai önkormányzat egy-egy iskola fejlesztését sosem tekinti befejezettnek.

A 2011-es komplex felújítást követően a munka nem ért véget, hiszen az intézmény udvara nem volt megfelelő méretű a gyermeklétszámhoz. Ezért 2015-ben megvásárolták az egyik szomszédos házat, illetve telket, aminek köszönhetően 1026 négyzetméterrel növelték az intézmény területét. Az ingatlanban pedig a jelenlegi pályázati konstrukcióban tornaszobát alakítanak ki. Az aljzatbetonázás és a hideg-meleg burkolatok lerakása megtörtént. Haladnak a festési munkálatok, az épület teljes elektromos hálózatát felújítják, új fűtési rendszert építenek ki, a nyílászárók cseréje folyamatban van, és 2,6 millió forint értékben új eszközöket szereznek be.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, 2012. szeptember 1-től minden köznevelési intézményben felmenő rendszerben bevezették a mindennapos testnevelést. A képviselő részletesen ismertette, hogy a jelenlegi fejlesztés milyen nagy mértékű előrelépést jelent az iskola számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában