Méhkerék – Jászberény

2018.07.28. 15:20

Méhkeréki Ladával csaltak mosolyt a súlyos beteg fiatal arcára

A jászberényi Farkas Ricsi olyan ritka megbetegedéssel küzd, amelyből az egész világon rajta kívül csak egyet diagnosztizáltak az orvosok. A szülei – hogy örömet szerezzenek neki – Ladás felvonulást szerveztek csütörtök délutánra. A felhívás számos Ladáshoz elért, így a méhkeréki retro játék- és Lada gyűjtő Kozma Mihályhoz is, aki felkerekedett családjával és legszebb orosz négykerekűjével, hogy örömet okozhasson a beteg fiatalnak.

Horváth Dóra

Hatalmas meglepetés érte a jászberényi Farkas Ricsit, ugyanis tizenhatodik születésnapja alkalmából összefogott a hazai Lada tulajdonosok közössége. A cél nem kisebb volt, mint mosolyt csalni a súlyos beteg fiú arcára.

– Kedves Barátok, Ismerősök! Kéréssel fordulunk felétek. A mi nagy fiunk július 26-án lesz 16 éves és szeretnénk egy olyan meglepetést szervezni számára, amire nem is gondol. Mivel nekünk hosszú éveken keresztül volt Ladánk, Ricsike nagyon megszerette és azóta is szereti ezt a márkát. Arra gondoltunk, ha nektek vagy ismerősötöknek Ladája van, július 26-án az esti órában van egy órácskája jöjjön és lepjük meg egy Lada felvonulással! Úgy gondoljuk ez egy hatalmas meglepetés lenne egy 16 éves autó szerető fiatalnak! Köszönjük előre is Ricsike mosolyáért – így szólt a közösségi hálón megosztott felhívás, amely végül több száz embert késztetett cselekvésre, köztük a méhkeréki Kozma Mihályt – vagy ahogyan sokan ismerik, Amigot – és családját.

A felvonulás előtt egy kis csinosítgatás is kijárt a négykerekűnek. /Fotó: Kozma Mihály/

– Régi dolgokat – kerékpárokat, motorokat és autókat – gyűjtök és ennek apropóján még tavaly decemberben létrehoztam az Amigo Retró Garázs nevű facebook csoportot. Az egyik ismerősöm itt hívta fel a figyelmem, hogy a jászberényi Ricsike tizenhatodik születésnapja alkalmából Lada felvonulást szerveznek és mint Lada gyűjtő nem megyek-e. Beszéltem is Ricsike anyukájával és egyeztettük a helyszínt és az időpontot. Természetesen családommal együtt részt vettünk a rendezvényen, sőt a kilenc Ladám közül a legszebbet, egy 21061-es piros példányt el is vittem az eseményre – mesélte hírportálunknak Amigo.

Fotó: Licska Balázs

A retro játék- és Lada gyűjtő élménybeszámolója szerint rendkívül megindító volt látni, hogy mennyien szerették volna szebbé tenni a fiú születésnapját. – A réten, ahol találkoztunk, mi Ladások félkörbe álltunk és amikor Ricsike a szüleivel odaért, együtt énekeltük el neki a Boldog születésnapot című dalt – elevenítette fel a történteket Kozma Mihály.

Fotó: Kozma Mihály

Ezt követően a körülbelül száz Ladából álló konvoj körbejárta Jászberény utcáit, majd miután visszatértek a gyülekezőhelyre, ki-ki átadhatta ajándékát a megilletődött születésnaposnak. – Mi is sorba álltunk nagyobbik fiammal, Misikével és odaadtuk azt az apró kis meglepetést, amit magunkkal vittünk: egy játék Ladát. Mindenki nagyon meg volt hatódva, felemelő érzés volt mosolyt csalni Ricsike arcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában