megemlékezés

2018.07.06. 19:52

Az első világháború áldozatairól emlékeztek meg Vésztőn

Megkezdődtek pénteken a vasárnapig tartó városnapok Vésztőn.  A három nap során programok sora vár az érdeklődőkre több helyszínen, a városközponttól a sportpályáig. 

L. B.

A templomkertben, a forradalmak és világháború áldozatainak emelt emlékműnél tartottak megemlékezést pénteken délután annak apropóján, hogy száz éve ért véget az első világháború.

A szerző felvétele

Beszédében Molnár Sándor polgármester jelezte: rengeteg áldozatot követelt az első világégés, és annak következménye az a trianoni békediktátum, ami miatt a település egyik pillanatról a másikra az ország közepéről a szélére került. Kiemelte: fontos a higgadtság és a haza védelme, és mint fogalmazott, a mostani békét kellő haderővel, megfelelően felszerelt állománnyal lehet megvédeni.

– A kollektív emlékezetnek kell megőriznie az első világháború hősi halottainak emlékét – mondta Juhász László százados. Szólt arról, hogy miközben félmillióan vesztették életüket a frontokon és több százezrek estek fogságba, sérültek meg, az itthon maradtak is szenvedtek.

A szerző felvétele

Juhász Sándor vésztői református lelkipásztor kegyeleti áhítattal szolgált, és hangsúlyozta: emlékezni és emlékeztetni kell.

A megemlékezés végén többen helyeztek el koszorút a hősi halottaknak emelt emlékműnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában