Orosháza

2018.06.11. 14:55

Színházi és játékos élmények várták a diákokat

Kacagó gyerekekkel városnéző úton volt Orosháza utcáin a dottó, megtelt programokkal a református iskola udvara is a diákönkormányzati napon. Karsainé Kovács Mária főszervező elmondta, idén is becsempésztek a kínálatba újdonságokat.

Cs. I.

Cseresznye kóstolással, közlekedési vetélkedővel, meg a kürtős kalács sütögetésével, a modern vidámparkkal, népi játékokkal, élő csocsóval arattak sikert.

– Kalandos, rövid időre a gyerekek érdeklődését felkeltő játékos feladatokat is becsempésztünk a környezettudatosságra, a mozgás fontosságára is fókuszáló napunkba. Minden helyszínnek nagy sikere van – állapítottuk meg a koordinátorral az asztaliteniszezők, majd az aszfaltrajzolók és a gólyalábazó, a kézműveskedők mellett elhaladva, miközben színházba igyekeztünk. Idén először hívta meg az iskola a Szegedi Látványszínház társulatát. Orosházára az Artúr az erdő hőse című interaktív meséjét hozta el Garami Mónika és Komornik András. (Békés megye több településére ellátogattak hétfőn.)

A szerző felvételei.

– Egészséges életmódra és környezettudatos életre neveljük a gyerekeket, miközben színházat viszünk az ovikba és az iskolákba sok mókával és kacagással – mondták a produkció színészei.

– Tavaly 55.332 gyermeknek mutattuk be, összesen 641 alkalommal a nagy sikerű, nevelési célzatú mesedarabokat. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy eljussunk a kis települések iskoláiba és óvodáiba, akiknek más formában nem lenne lehetőségük előadásokat megtekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában