Körös-völgyi Sokadalom - galériával

2018.06.29. 20:24

Bemutatkoznak az értékteremtő népi mesterségek

Megkezdődött a valódi népművészetet, az értékteremtő népi mesterségeket a középpontba állító Körös-völgyi Sokadalom pénteken délután a Gyulai Várkertben felállított sokadalmi téren.

P. G.

Köszöntőjében Kónya István, Gyula alpolgármestere elmondta, a három napon át, egészen vasárnapig tartó rendezvénysorozatot immáron tizenkilencedik alkalommal hívták életre a Kultúra Magyar Városában. A közel két évtizedes múlt jól mutatja, hogy mekkora szükség van ilyen jellegű, a tradicionális értékeket megőrző és bemutató programra.

Fotók: Imre György / Galéria: Kiss Zoltán

Az alpolgármester külön szólt arról, hogy a Dél-Alföldön a Körös-völgyi Sokadalom az egyetlen olyan esemény, amelyen az élő népművészet a maga komplexitásában, a maga teljességében ismerhető meg; amelyen a néptánc, a népzene, a népdal, a mesemondás a népi kézművesség, a népi gasztronómia képviselői is jelen vannak.

 

 

– Az igazi összefogással életre hívott rendezvény több szempontból is egyedülállónak számít, népművészeti jelentősége országos szinten is megkérdőjelezhetetlen, Kárpát-medencei jelentőségű érték – hangsúlyozta az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában