kulturális fellendülés

2018.06.10. 13:59

Aratónapokkal emelkednek ki a középszerűségből Hunyán

Második alkalommal rendezték meg a Hunyai Aratónapokat hétvégén, melynek díszvendége a tavalyi rendezvény után ismét a békési születésű prof. dr. Latorcai János az országgyűlés alelnöke volt.

V.E.

Hegedűs Roland polgármester elmondta, hogy rendezvényüket a júniusi aratás kezdetének apropójából szervezték meg a mezőgazdasági adottságú településen. Hozzátette, szerencsésnek gondolja községüket, hiszen két éve – falunapjukat továbbgondolva – a fejlesztések és egyéb kiadásaik mellett létre tudnak hozni egy két napos eseményt is.

Prof. dr. Latorcai János szombati beszédében elhangzott, az aratónapok célja az, hogy Hunya is kitörjön abból a középszerűségből, ami jellemző volt az alföldi kisebb településekre. Így jött a gondolat, hogy a helyiek megmozgatására és az elszármazottak látogatóba csábítására szervezzenek egy ilyen eseményt. Véleménye szerint, ha az utóbbiak visszajönnek és keresik azokat a gyökereket, amelyek a településhez kötik őket, akkor már jó úton járnak, hiszen a kapocs, amit Hunya jelent számukra az életben nem lazul meg.

Prof. dr. Latorcai János /A szerző fotója/

Örömére szolgál, hogy bár sokan nem hittek az aratónapok sikerében, idén mégis másodjára is megszervezhették, az emberek magukénak vallják és szívesen vesznek részt rajta. Hozzátette, hogy a vidék kulturális kiemelése szempontjából fontosnak tartja azt, hogy a rendezvényen minőségi zenei szolgáltatást kaphatnak az érdeklődők, látogatása estéjén például a Republic együttes lépett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában