hagyományőrzés - galériával

2018.05.13. 09:49

Nefelejcs Vigalom a bodza és a malac jegyében Békésen

Immáron tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Nefelejcs Vigalom elnevezésű hagyományőrző programot szombaton a békési tájházban. Kékkovács Mara, a népszerű békési kötődésű énekesnő volt a rendezvény díszvendége

Papp Gábor

A Nefelejcs Egyesület által életre hívott esemény középpontjában idén a bodza és a malac állt, így több programelem is a két téma köré épült. A rendezvény díszvendége Kékkovács Mara operett énekesnő, a Budapesti Operettszínház békési születésű, a városhoz a mai napig erősen kötődő művésze volt.

Az eseményt Barna Zoltán, Nefelejcs-díjazott, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola igazgatóhelyettese nyitotta meg. Ezután a Dr. Hepp Ferenc iskola 3.d osztályos diákjai a „Bodzavirágból...” című dalt adták elő. Kedvenc táncaink elnevezéssel pedig a Korona utcai tagóvoda gyermekei léptek fel. A mezőberényi Kacagó bábszínház a Három kismalac című mesét adta elő. Harangozó Imre néprajzkutató a pünkösdi népszokásokról tartott előadást, majd a vezetésével májusfát állították, amire az első szalagot Kékkovács Mara kötötte fel.

Fotók: K. Z.

Ebédre szoljanka leves, csülökpörkölt és morcsos tészta készült. A jó ebédhez szól a nótát Horváth Rudi és zenekara szolgáltatta. Kihirdették a bodzás sütemények versenyének eredményeit. A zsűrit Kékkovács Mara, Duma Annamária cukrászmester és Lagzi János, helyi cukrász szakember alkotta.

A harangszó titkairól Szegfű Katalin újságíró tartott előadást, amit „Egy kismalac...” címmel a Dr. Hepp Ferenc Iskola 3.b-s diákjainak műsora követett. „A kanászok” címmel a Belencéres Néptáncegyüttes koreográfiáját láthatták, majd a Szarkaláb csoport tagjaival táncházban rophatták a táncot az érdeklődők. A vigalom zárásaként Kékkovács Mara operett dalokat és a gyerekek kedvenc filmslágereit adta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában