Rádió 1 - galériával, videóval

2018.05.17. 13:56

Balázs, Jani és Feri a csabai rajongókkal is megtalálta a hangot

A Rádió 1 Balázsék című reggeli műsora csütörtökön Békéscsabán állomásozott. A három műsorvezető Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani reggel 6-tól, mintegy négy órán át rádiózott a megyeszékhelyen, ami alatt közönségüket játékokkal szórakoztatták

Vásári Erzsébet

Az eseményen megszólaltattuk mindhárom műsorvezetőt. Rákóczi Ferit újkígyósi származásáról és a főzés iránti szeretetéről kérdeztük. Elmondta, hogy édesapja halála után édesanyját elköltöztette Budapestre, és mivel már huszonnégy éve elköltözött, a kapcsolatai megszakadtak, ami miatt egyre ritkábban jár haza.

A műsort megelőző napon azonban ellátogatott Újkígyósra, ahol a polgármesterrel kávézott és körülnézett a településen, amiről örömmel tapasztalta, hogy szépül és fejlődik. Hozzátette, hogy nagyon szeretett Kígyóson élni, mindig jó szívvel gondol vissza gyerekkori élményeire.

A főzéssel kapcsolatban elmondta, ez számára nem csak hobbi, mivel otthon rendszerint ő készíti a menüt, amibe most már gyermekeit is egyre jobban bevonja. Beszámolója szerint a legfiatalabb családtagok kezei közül kiváló rántották, palacsinták és bundás kenyerek kerülnek ki. Kedvenc ételt nem tudott megnevezni, úgy fogalmazott, hogy ő nem visszatérően főz, hanem igyekszik mindig valami újat kipróbálni.

Vadon Janit karrierje kezdetéről kérdeztük, aki a rádiózás előtt színházban lépett fel abszurd humor előadásokkal és mélyreható, elgondolkodtató dalszövegeket írt a Kalapács együttesnek. Elmondta, hogy az utóbbi irányvonal a mai napig benne van, és elképzelhető, hogy a műsorvezetés mellett ez még előtör majd belőle. De a rádiózás mellett kevés dolog fér bele az életébe. Ehhez pedig szüksége lenne az elmélyülésre és koncentrációra, ami időigényes.

 

Jelenlegi munkájáról elmondta, hogy bár sokaknak úgy tűnhet, ez egy könnyű dolog, de a mindennapi problémáktól függetleníteni magát és folyamatosan jókedvet sugározni az adásokban nem egyszerű számára. A rádiózás terén a spontaneitásra fekteti a hangsúlyt. Szerinte a szakma lényegét az adja, hogy az ember ne ismételje önmagát. Bár egy időben papírra vetette ötleteit, most leginkább a műsor előtt vagy közben érkezett aktuális témákkal tölti ki az időt. Szerinte ettől is érzik azt hallgatóik, hogy idő közben történik minden és lesznek őszinték a nevetések.

Sebestyén Balázs 2008-ban kiadott könyvének a Szigorúan bizalmas-nak esetleges folytatásáról beszélt lapunknak. Elmondta, hogy az írást nem egyszeri alkalomnak szánta, de jelenleg nem fér bele az életébe a család és a műsorvezetés mellett. Amennyiben újra papírra veti a gondolatait az az előző témájához hasonló lenne, de mégsem annak folytatása.

 

A műsorban játékra hívták a békéscsabaiakat

A műsor ideje alatt Balázsék Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökővel is beszélgettek és játékokkal szórakoztatták a közönséget. Az első ilyen játékban két csapat játszott, ahol egy kérdésre adott helyes válasz után kellett eltalálni egy korongot, amiben a sikeres válaszadás és találat után az ellenfél vízbe esett. Továbbá volt még a dalfelismerő játékuk – ezúttal helyi játékossal – amikor egy visszafelé lejátszott zenét kellett minél hamarabb felismerni. Ezeken kívül egy kiválasztottnak egy perc alatt egy autót kellett megtölteni minél több kellékkel, végül beszállni és elindítani a kocsit. Illetve egy kutya akadálypályát is teljesíthetett egy szerencsés, amin jelmezbe öltözve kellett négykézláb végigmenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában