húsvét

2018.04.01. 12:19

Hagyományőrző locsolkodás Mezőkovácsházán

Mezőkovácsházán jókedvű kacagás, vidám énekszó és népzenére járt csárdás kísérte tíz deli legény érkezését, akik lovas kocsival járták az utcákat szombaton délelőtt, hogy meglocsolják a lányokat, asszonyokat.

Cs. I.

A hagyományőrző locsolkodásra első alkalommal került sor a Kalocsa Róza Művelődési Központ szervezésében és a békési Belencéres néptáncegyüttes közreműködésével. A jó kedélyű látogatás során egy lány sem hervadhatott el. A legények illatos kölnikkel hintették őket, majd sikongva futottak a szódás üvegekből áradó vízpermet elől.

A húsvéti kavalkád elnevezésű program a tájházban kezdődött, majd a locsolkodás után táncbemutatóval, táncházzal folytatódott a művelődési házban. Közben húsvéti kézműves foglalkozások, totó, játékos vetélkedő, tojáskereső verseny várta az érdeklődőket. A bátrabbak valódi húsvéti bárányt és kis kacsákat is simogathattak. A legügyesebbek csoki tojásokat és csoki nyuszikat kaptak ajándékba.

Beküldött fotók

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában