19. gyulai pálinkafesztivál

2018.04.28. 16:12

Eredményt hirdettek a kereskedelmi főzdék kategóriájában

Megtartották a Gyulai Pálinkafesztivál keretében életre hívott Brillante – 2018 Pálinka és Párlat Verseny eredményhirdetését a kereskedelmi főzdék kategóriájában szombaton kora délután, a gyulai városháza dísztermében.

Papp Gábor

Az eseményen beszédet mondott Bora Imre fesztiválogazgató, dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, Lovassy György versenyigazgató, Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős országos alelnöke és V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumért felelős államtitkár.

Az eseményen adta át a Békés megye pálinkája díjat Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke. A címet idén, 2018-ban a Gyulai Pálinka Manufaktúra Báró Harruckern Vadcseresznye Pálinkája érdemelte ki.

Számos bronz-, ezüst és aranyminősítés született, champion díjat a Gyümölcspárlat Bt. tuzséri jonathan alma pálinkája és a Birkás Pálinka Birkás cigánymeggy pálinkája kapott. A legeredményesebb kereskedelmi főzde díját a Gyümölcspárlat Bt. érdemelte ki Tuzsérról, míg a Brillante 2018 Kereskedelmi Pálinka Versenyének legjobb kereskedelmi pálinkája a tuzséri jonathan alma pálinka lett.

Korábbi cikkeink a témában:

Ezek is érdekelhetik