Tájékoztató fórum

2018.04.12. 12:50

A tanyás térség megőrzéséért és fejlesztéséért dolgoznak

Tájékoztató fórumot tartottak a Körösök Völgye Látogatóközpont által gondozott Tanyák a Körösök körül című projekben résztvevő tanyagazdák, helyi szolgáltatók és turisztikai szakemberek számára csütörtökön a látogatóközpontban.

N.-L.. V.

A 2,5 millió forintból megvalósuló pályázat második rendezvényén Nagy Lászlóné, a Bács-Kiskun megyei Kamra-Túra Homokháti Gazdák Egyesületének titkára tartott szakmai előadást a Békés megyei tanyatulajdonosok számára arról, hogy Magyarország más részein, hogyan és milyen módon működnek együtt a tanyagazdák, helyi szolgáltatók.

A fórum második felében a tanyákon megvalósítható fejlesztésekről konzultáltak a jelenlévők az előadóval. A nap során szó esett továbbá a honlapfejlesztésről, a megjelenési lehetőség feltételeiről is.

A március elején indult projektben továbbá egy 14 települést érintő tanyasi tanösvény, valamint nyitott tanyagazdaságok kialakítását tervezi a látogatóközpont. Pócsi Gabriella, vidékfejlesztési szakértő lapunk kérdésére elmondta, eddig közel 30 fő jelentkezett a két lehetőségre. Hozzátette: a következő tájékoztató fórumra április 19-én kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában