nem bántották

2018.03.08. 19:55

Nem verte a padba a gyerek fejét a pedagógus

Osszátok minél többen, ki tudja, kinek a gyermeke lesz a következő – e gondolatokkal tette ki a közösségi hálóra unokájáról és annak egyik pedagógusáról szóló­ történetet az a dombegy­házi asszony, aki az érintett, első osztályos fiú nagymamája és gyámja is egyben.

Munkatársunktól

Meglepő állításai szerint a logopédiai fejlesztő­ a foglalkozáson a padba verte a fiú fejét, akinek eleredt az ­orra vére a történtek miatt.

Az eset még 2017 novem­berére vezet vissza. A nagymama azt állította, hogy szándékosan bántalmazták a gyereket. Feljelentést tett a rendőrségen, miközben a Balsaráti­ Vitus János Általános Iskola az eset miatt azonnal elindított egy belső vizsgálatot. Megkerestük a Békés ­Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol elmondták, 2017. november­ 8-án tett bejelentést egy dombegyházi nő arról, hogy a gyámsága alatt álló unokáját az iskolában egy pedagógus bántalmazta, ettől a gyermek orra vérzett. A kisfiút orvoshoz vitte, látlelet készült. A Mezőkovácsházi Rendőr­kapitányság könnyű testi sértés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A kirendelt igazságügyi orvos szakértő véleménye és a nyomozás egyéb adatai alapján nem volt megállapítható bántalmazás, illetve az, hogy az orrvérzést bántalmazásból eredő sérülés okozta volna. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság ezért idén február 21-én a nyomozást megszüntette.

Lapunk az iskolát is megkereste. Az intézményvezető közleményében leírta, hogy 2017. november 9-én értesült az esetről, s azonnal intézkedett.

„A meghallgatások alapján nem nyert bizonyosságot az, amit a kiskorú gyámja elmondott ugyanezen a napon. A kiskorú gyermek gyámja 2017. november 8-án tett feljelentést az ügyben a rendőrségen. A rendőrség a nyomozást lefolytatta, majd az eljárást megszüntette. Az eljárás megszüntetéséről az értesítést a gyermek gyámja megkapta, a kézhezvételt követően posztolt.”

Pro és kontra születtek vélemények

A közösségi hálón gerjedtek­ az indulatok, rengeteg véle­ményt fogalmaztak meg pro és kontra a hozzászólók. ­Lapunk úgy értesült, minden érintettet megviseltek a történtek. Az iskola nyilatkozatában megerősítették: „Az érintett logopédus a kiskorú gyermeket óvodás kora óta fejleszti­, gyermekszerető, türelmes, kiegyensúlyozott pedagógus, aki felé a gyermek a mai napig szeretettel fordul.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában