2018.03.10. 18:40
A pálinka után jöhettek a disznótoros étkek
A kondorosi szlovák önkormányzat és szlovák klub rendezett szombaton hagyományőrző disznótort a helyi Napsugár vendéglőben.
A régi szokásokhoz hűen kapusztnyikát, vagyis káposztás lepényt kínáltak reggelire, természetesen a jófajta házipálinka után. Krajcsovicz Andrásné, a kondorosi szlovák önkormányzat és Sonkoly Mihályné, a szlovák klub elnöke egyaránt azt hangsúlyozta, hogy a hízófeldolgozás és az ételkészítés is a hagyományoknak megfelelően zajlott, ezeket a tradíciókat ápolni és továbbadni kell.
Reggelire nem hiányzott a hagymás vér és a pirított máj, ebédre orjalevest szolgáltak fel az asszonyok a maguk által készített csigatésztával. A szárma (töltött káposzta után) jöhetett a sült kolbász és a hurka, valamint helyben hájas pogácsát és szilvalekváros hájas kiflit sütöttek. A rendezvényt jókedv, a régi disznótorok felidézése jellemezte, a disznótor igazi közösségi élményt jelentett a résztvevőknek.