gasztronómia

2018.03.10. 18:40

A pálinka után jöhettek a disznótoros étkek

A kondorosi szlovák önkormányzat és szlovák klub rendezett szombaton hagyományőrző disznótort a helyi Napsugár vendéglőben.

Ny. L.

A régi szokásokhoz hűen kapusztnyikát, vagyis káposztás lepényt kínáltak reggelire, természetesen a jófajta házipálinka után. Krajcsovicz Andrásné, a kondorosi szlovák önkormányzat és Sonkoly Mihályné, a szlovák klub elnöke egyaránt azt hangsúlyozta, hogy a hízófeldolgozás és az ételkészítés is a hagyományoknak megfelelően zajlott, ezeket a tradíciókat ápolni és továbbadni kell.

Reggelire nem hiányzott a hagymás vér és a pirított máj, ebédre orjalevest szolgáltak fel az asszonyok a maguk által készített csigatésztával. A szárma (töltött káposzta után) jöhetett a sült kolbász és a hurka, valamint helyben hájas pogácsát és szilvalekváros hájas kiflit sütöttek. A rendezvényt jókedv, a régi disznótorok felidézése jellemezte, a disznótor igazi közösségi élményt jelentett a résztvevőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában