Tavaszi Pedagógiai Napok

2018.03.23. 14:27

Feltérképezte a problémákat a köznevelésért felelős helyettes államtitkár

A Tavaszi Pedagógiai Napok keretében dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár tegnap ellátogatott két békéscsabai intézménybe, az Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő iskolába, valamint a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába.

V .E.

Simon Nóra, az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője elmondta, központjuk három éve működik, azóta széles körű feladatokat lát el. Az idei év első félévében több, mint nyolcvan szakmai programot rendeznek.

Feladataik között szerepelnek megyei szinten a pedagógus-továbbképzések, az iskolai tanulmányi versenyek szervezése, illetve pedagógiai mérések nemzetközi és hazai szinten is. Összesen 189 intézmény – ebből 14 bázis intézmény –, 565 feladatellátási hely és mintegy 5 000 pedagógus tartozik hozzájuk.

Az intézménylátogatásokat megelőzően csütörtökön Mezőkovácsházán, a Hunyadi János Gimnáziumban szakértői, szaktanácsadói konferenciát tartottak, mely a Tavaszi Pedagógiai Napok nyitórendezvénye volt. Az eseményen tartott előadást dr. Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár – tette hozzá Simon Nóra.

Dr. Maruzsa Zoltán elmondta, a Pedagógiai Oktatási Hivatal (POK) minden évben megrendezi a Tavaszi Pedagógiai Napokat. Ezen programokra ellátogatva igyekszik feltérképezni a tantestülettel és az intézményvezetőkkel beszélgetve a helyi ügyeket és a megoldandó problémákat, például szakember-utánpótlásban és infrastruktúrában.

A csütörtöki konferencián a köznevelés aktuális kérdésiről tartott előadást, melyben szó volt a tartalomfejlesztésről, a korai iskola elhagyásról és néhány uniós projekt aktuális helyzetéről. Fontosnak tartja, hogy a POK szaktanácsadói az általános folyamatokról képet kapjanak, ez mindig két fórum keretében történik.

Az egyik a megyei POK-ok által szervezett programsorozat – ehhez tartozik többek közt a jelenlegi intézménylátogatás is –, a másik pedig a tanévnyitó konferencia sorozat, ahol az összes intézményvezető jelen van, ezt szintén minden megyében megrendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában