Czeizel Endre

2018.03.24. 17:30

Genetikai feladatmegoldó versenyt tartottak Gyulán

Czeizel Endre Genetikai Feladatmegoldó Versenyt rendeztek szombaton délelőtt a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban. Szűcs Levente, az intézmény igazgatója kiemelte, örömmel adtak helyet a programnak, és szeretnék azt évről évre tovább bővíteni.

P. G.

Fotó: Kiss Zoltán

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója beszédében úgy fogalmazott, fontos, hogy a résztvevőknek a verseny névadója szellemében mindig legyen sajátjuk az őszinte kíváncsiság, a tudás kiapadhatatlan igénye, a bizalom, a hit és a szenvedély, valamint a tudományok műveléséhez elengedhetetlen előítéletek nélküli igazságkeresés vágya.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármester kiemelte, néhány évvel ezelőtt az Erkel Ferenc Gimnáziumban természettudományos labort alakítottak ki az Öveges-program keretében.

Fotó: Kiss Zoltán

– A laboratórium lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődő diákok és akik kevésbé vonzódnak a természettudományok iránt egyaránt megismerjék azokat az élményeket, amiket a reáltudományok kínálnak – húzta alá.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, a verseny egyik fővédnöke hangsúlyozta, a vetélkedés egy olyan embernek állít emléket, aki olyat tudott, amit nagyon kevesen művelnek a tudományban.

– Czeizel Endre kora egyik legismertebb genetikusa, akit nem csak Magyarországon, de az egész világon tiszteltek, becsültek – fogalmazott.

Fotó: Kiss Zoltán

Dr. Szabad János genetikus, emeritus professzor, a verseny másik fővédnöke elmondta, Czeizel Endre úgy vélte, hogy ennek az országnak az egyik legnagyobb értéke a tehetség.

– Mindig kiemelte, ha tenni akarunk ezért az országért, akkor ápolni kell a tehetségeket – tette hozzá, majd külön szólt Kmetykó András kezdeményezés életre hívásában betöltött kiemelt szerepéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában