rendezvénysorozat

2018.03.05. 12:48

Békés megye is csatlakozott a Mátyás király-emlékévhez

Felemelkedés és hadjáratok időszaka – ezt a címet viseli az a rendezvénysorozat, amivel a Munkácsy Mihály Múzeum, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Jókai színház csatlakozik a Mátyás király-emlékévhez Békés megyében – jelentették be a hétfőn Békéscsabán tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

Ando György múzeumigazgató elmondta: Mátyás király hadai nyomában tart majd előadást Medgyesi Pál, a múzeum igazgatóhelyettese, Bartus Gyula színművész irodalmi összeállítással készül, Herczeg Tamás, a kulturális központ igazgatóhelyettese pedig Mátyás király és a Békés megyei települések kapcsolatára mutat majd rá.

A kulturális központot vezető Szente Béla elmondta, több Békés megyéről szóló dokumentum született Mátyás király korában: főispánt, alispán választottak, megyegyűlést tartottak, de egy oklevélből kiolvasható, miként viaskodott a csabai Ábrahámffy és a gyulai Maróti család.

A rendezvénysorozat hétfőn Gerendáson kezdődik, majd 12-én Kondoroson, 13-án Csorváson, 14-én Újkígyóson, 20-án Kétegyházán, 21-án Szabadkígyóson, 22-én Csabaszabadiban, 26-án Telekgerendáson és 27-én Kétsopronyban folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában