aszfaltozás

2018.02.27. 15:40

Összekötnek két gyulai városrészt

Máriafalvát és Szentpálfalvát a Kosztolányi utca közel 370 méteres szakaszának felújításával kötik össze Gyulán.

P. G.

– A Kosztolányi utca közel 370 méteres szakaszának várhatóan nyáron megvalósuló leaszfaltozásával és felújításával összekötünk két városrészt, Máriafalvát és Szentpálfalvát – jelentette be a helyszínen megtartott keddi sajtótájékoztatón Alt Norbert, Gyula alpolgármestere. Mint elmondta, a felületet hat-hét éve útalap borítja, de az időjárás alaposan érezteti a hatását, kopások és kátyúsodások jelentkeztek, állandóak a javítások.

– Éppen ezért is szeretnék az aszfaltozással végleg rendezni a problémát – tette hozzá.

Alt Norbert és Molnár Csaba, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetője kiemelték, a kivitelezéshez szükséges tervek elkészültek, jelenleg a költségek kalkulálása zajlik. A beruházás abból a keretből valósulhat meg, amelyet kifejezetten fejlesztésekre vett fel az önkormányzat. A Nürnbergi utca felújítását vagy a szanazugi kerékpárút első szakaszát is ebből finanszírozzák.

Az alpolgármester szólt arról, hogy a szakasznál található vasúti átjáró biztonságára is hangsúlyt fektetnek. Felfestések, táblák, közlekedési jelek egyaránt figyelmeztetik majd az autósokat, de várhatóan villogót, esetleg sorompót is elhelyeznek.

Fotó: Kiss Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában