Fejlesztés

2018.02.20. 15:13

Megoldják a csapadékvíz elvezetését

Gyula több területén folynak a belvíz- és csapadékvíz-elvezető művek felújítását és kiépítését célzó a munkálatok.

P. G.

A város több területén folynak annak 400 millió forintos projektnek a munkálatai, melyek a belvíz- és csapadékvíz-elvezető művek felújítását és kiépítését célozzák Gyulán – közölte a fejlesztés egyik helyszínén, a Csabai úton megtartott sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester. Mint elmondta, a munkálatokkal kétféle problémát igyekeznek kezelni.

– Egyrészt lokális gondokat orvosolunk, s csatornákat alakítunk ki olyan területeken, ahol nem vagy csak részben megoldott a csapadékvíz-elvezetés – sorolta a polgármester. – Emellett megoldást keresünk egy-egy terület, szinte egy-egy városrész egészét érintő problémákra.

Dr. Görgényi Ernő kitért arra, hogy a Csabai út két részén is zajlanak a beruházás kivitelezési munkálatai. Elhangzott, a Csabai út északi oldalán jelenleg van ugyan árok, de az nem megfelelő mélységű. A terület vízelvezetése így nem megoldott, a mélyebb részeken megáll a víz. A szakaszon 464 méteren átépítik meglévő árokfeneket, a bejáróknál pedig betoncsövek épülnek. A csatorna az Aldi melletti meglévő árokba folyik majd. Ennek a fejlesztési egységnek a nettó kivitelezési költsége 5 millió 953 ezer forint.

A másik terület, a Siórét utca, Kamilla utca és a Rosu dűlő vízelvezetése pillanatnyilag nem megoldott. Jelenleg a Csabai út déli oldalán lévő csatornában folyamatosan áll a víz, mivel az Élővíz-csatorna vízszintje jóval magasabban van a meglévő, nyílt árok fenékszintjénél, így a csatorna vize visszafolyik az árokba. Annak érdekében, hogy az árok leürüljön, a Csabai út mellett az Újgyula-1 csatornában átemelő épül, így az átemelő mögötti szakaszból kiszivattyúzzák a vizet. Az átemelő után a víz az út alatt haladó, meglévő csatornán keresztül az Élővíz-csatornába jut.

Veres András és dr. Görgényi Ernő: többféle probléma oldódik meg. Fotó: I. Gy.

Hosszú távon megoldódik a probléma

Veres András, a gazdasági erőforrások bizottságának külsős tagja, a Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúra Kezelő Egyesület felügyelő bizottságának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy egy-egy ilyen beruházás bizonyos kellemetlenségekkel is együtt járhat, sárfelhordással, útakadályokkal, éppen ezért türelmet kért az érintettektől. Ugyanakkor kitért arra, hogy több városrészben tapasztalhatják az ott élők, hogy milyen, amikor a kertekben megáll a víz. – Ezzel a fejlesztéssel ez a helyzet javulni fog, illetve megszűnik majd – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában