fejlesztés

2018.02.07. 16:55

Korszerűsítik Hunya fontos közösségi terét

Megkezdődött a hunyai szabadidőklub energetikai korszerűsítése – jelentette be a helyszínen megtartott szerda délelőtti tájékoztatón Dankó Béla, a körzet országgyűlési képviselője és Hegedűs Roland, a község polgármestere.

P. G.

A településvezető elmondta, a kivitelező gőzerővel megkezdte a munkát, és várhatóan, ha az időjárás is kegyes lesz, akkor jó ütemben haladnak majd a fejlesztéssel. Maga az épület egyébként fontos közösségi térnek számít Hunyán, a benne kialakított konditermet sokan használják, ahogy az emeleti és a külső része családi, baráti programoknak, valamint Hunya egyik legnagyobb rendezvényének, az aratónapnak is otthon ad. A 21 millió forintos beruházás során korszerűsítik az ingatlan fűtési rendszerét, napelem kerül az épületre, szigetelik a külső homlokzatot, akadálymentesítik a klubot, és a körülötte lévő területet is rendezik, megszépítik. A helyi önkormányzat egyébként kifejezetten eredményesen szerepelt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kiírásain. A szabadidő klub mellett hasonló módon újulhat meg a közeljövőben az idősek klubja, az egészségház, illetve a polgármesteri hivatal. A helyi konyhán pedig egy komplex rekonstrukció valósulhat meg. A Szeged-Csanádi Egyházmegye a községgel együttműködve az óvoda fejlesztésére nyert támogatást, ahol a felújítás mellett egy tornaszobát is kialakítanak.

Hegedűs Roland és Dankó Béla a fejlesztés helyszínén. Fotó: Imre György

Dankó Béla országgyűlési képviselő hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy a kistelepülések is jól szerepeltek a TOP pályázatain.

– Összesen közel 100 millió forint értékű támogatás érkezik a községbe a program első körös kiírásán – tette hozzá Dankó Béla. A képviselő kitért arra, hogy az épületek megújulása amellett, hogy jelentős településképi szempontból, energia-megtakarítást is eredményez az önkormányzat számára.

– Az így megmaradt összegeket a település működésre, vagy olyan beruházásokra fordíthatja, amelyre esetlegesen nincs sem uniós, sem hazai pályázati kiírás – folytatta a gondolatsort. – A konyha rekonstrukciója ugyancsak több szempontból fontos. Egyrészt, megteremti a közétkeztetés számára mind lakossági, mind dolgozói szempontból a megfelelő körülményeket, másrészt alapokat ad közösségi gasztronómiai rendezvények számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában