megyei értékek

2018.02.18. 14:45

Helyi termékeket és hungarikumokat mutatnak be a párizsi szakkiállításon

Február­ végén rendezik meg Párizsban a 55. SIA Nemzetközi ­Mezőgazdasági Szakkiállítást és Vásárt, ahová a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzési küldöttségét Davidovics László, a gyomaendrődi Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója vezeti. A delegáció tagjai az agrárszakképzés vezetői, gyakorlati oktatók és vállalkozók.

B. A.

– Bemutatunk majd magyar termékeket, hungarikumokat, többek között Békés megyei pálinkát, csabai és gyulai kolbászt, mézet, paprikát. Lehetőségünk lesz tárgyalni­ a francia szaktárcával a futó­ Erasmus mobilitási gyakorlatok folytatásáról és hálózati­ együttműködés kibővítéséről agrár és élelmiszeripari témákban. A küldöttséget a ­Párizsi Magyar Nagykövetség mellett a francia agrárkamara, valamint a francia mezőgazdasági minisztérium szakkép­zési államtitkársága fogadja­ – tudtuk meg Davidovics Lászlótól.

Hozzátette, 2018. február 24. és március 4. között, a párizsi Porte­ de Versailles kiállítási területen hagyományosan szerveződő Salon International de l’Agriculture eseményre közel ezer szakmai kiállító­ részvételével mintegy 700 ezer látogatót várnak. Az évente rendezett szakvásáron a francia mezőgazdaság szinte minden ágazata kép­viselteti magát, ahol évről évre egyre nagyobb hangsúlyt kap a nemzetközi kiállítói részvétel.

A francia Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium az első számú partner a kiállítás megszervezésében és lebonyolításában. A 13 francia régió termékeit felvonultató kiállítók mellett kapnak helyet a szakmaközi szervezetek, szövetkezetek, a szakmai érdekvédelmi szervezetek, valamint a mezőgazdasági és erdészeti kutatóintézetek standjai. Mintegy 50 külföldi delegáció vesz részt a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában