prevenció

2018.02.09. 18:36

Gyöngyöt fűztek a méhnyakrák megelőzésének jegyében

GyöngyöMMezőberényben címmel rendeztek a méhnyakrák megelőzésének jegyében programot csütörtökön és pénteken a városban.

P. G.

Az eseményeken figyelemfelhívásként gyöngyből készült karkötőket fűztek. Összesen száz darab készült el a prevenciót és a gyógyulást szimbolizáló ékszerből, amelyeket hamarosan átadnak a Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai Réthy Pál Kórház nőgyógyászati osztályának.

– Az esemény a Mályvavirág Alapítvány, a helyi szlovák nemzetiség, valamint a Magyar Rákellenes Liga mezőberényi alapszervezetének együttműködésével jött létre – nyilatkozta lapunknak Mertz Judit. A rákellenes liga helyi alapszervezetének elnöke elmondta, csütörtökön a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium kollégiumában nyitották a programot, amelyen a diákok mellett szülők is részt vettek.

– A megelőzés és a szűrések fontosságára hívtuk fel a figyelmet, illetve itt is készültek karkötők – fogalmazott kérdésünkre. – Pénteken a szlovák közösségi házban folytatódott a rendezvény. Az intézményben dr. Sziráczki Magdolna címzetes főorvos osztott meg hasznos információkat a megjelentekkel, majd a szép számú érdeklődő gyöngyöt fűzött. Mertz Judit kitért arra, hogy a kezdeményezést a város népművészei, a népművészet mesterei is támogatták. Kiszely Jánosné, Gulyás Imréné, Váradi Lászlóné, Debreczeni Jánosné, Debreczeni János, Tóth Sándor és Korom Andrea egyaránt felsorakozott az akció mellé.

Az eseményen köszöntőt mondott Szekeres Józsefné alpolgármester. Mint azt lapunknak elmondta, évek óta jelen van a rákellenes liga rendezvényein. – Rendkívül fontos, hogy minél többek figyelmét ráirányítsuk a prevencióra, a védőoltások jelentőségére – hangsúlyozta.

Fotó: Kiss Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában