futónagykövet

2018.02.16. 10:50

Farsangi futás: a mozgás örömét hirdeti a program

Divat lett a futás az egészséges életmód követői körében. Vannak futónagykövetek, akik maguk köré gyűjtik a lelkes, amatőr sportolókat. Az orosházi Szöllősi Ágnes mókás, télűző, farsangi futást hirdet szombatra. Kíváncsiak lettünk, hogyan lesz valakiből futónagykövet, s mit képvisel? Hányan vannak Békés megyében? Ági elárulta, szinte stafétaként vette át az egykori elődtől, Jónás Mónikától a BSI Orosháza futónagykövet pozíciót.

Cs. I.

– Futónagykövet bárki lehet, aki vállalja, hogy lakóhelyén beizzítja a lakosság „futóműveit”, hirdeti a futás fontosságát, és lakókörnyezetében szívesen szervez ilyen programokat. Békés megyében 11 nagykövet mutat példát és ténykedik a spor­tolni vágyók javára – mesélte Ági, aki 2012 óta fut rendszeresen, 2016 óta megméretteti magát.

– Jelentkeztem a III. Tihany Knauf Félmaratonra, ami egy alföldi embernek igazi kihívás. Örömmel vettem részt az I. ­Szegedi Jótékonysági, a III. ­Futórózsa és a 32. Wizzair Félmaratonon is. A maraton a 2019-es éves célom. Idén az első versenyem a fővárosban lesz, az erre való felkészülésem és a napi­ munkám közben szervezem az I. télűző farsangi futást Orosházán. Szeretném, ha ez a megmozdulás hagyománnyá válhatna. De a terveim között szerepel egy éjszakai félmaraton is.

Ági kifogyhatatlan az ötletekből, a retró futást is szeretné­ visszahozni a köztudatba.

– Amikor kislány voltam, nyáron volt egy Zárd a napot futással rendezvény. Nyáron, szünidőben összehozhatna ilyet Orosházán a futók közössége. Azon is dolgozom, hogy ezt a közösséget összekovácsoljam. Sokan futnak, kocognak. Létezik a közösségi oldalon egy csoport, településenként, ahol a közös futásokat egyeztetjük, szervezzük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában