rekordév

2018.01.07. 14:12

Rekordot döntött tavaly a Gyulai Várfürdő

A Gyulai Várfürdő látogatottsága tavaly meghaladta a 2016-os, korábbi rekordév látogatószámát – tájékoztatott az előzetes adatokról Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

Mint megtudtuk, a cég bevételei is érezhetően emelkedtek a két évvel ezelőttihez képest. A várfürdő előreláthatólag 33 millió forinttal magasabb nettó árbevétellel zár, mint egy évvel korábban.

A Gyulai Várfürdő tevékenységéről egyébként legutóbbi ülésén is tárgyalt a városi képviselő-testület. Mint elhangzott, a fürdőszektor rendkívül magas fixköltségekkel és erősen változékony bevételi struktúrával dolgozó ágazat, aminek eredményeként a hazai fürdők több, mint 90 százaléka veszteséges, hozzávetőlegesen a tíz legnagyobb hazai létesítmény működik csak nyereségesen. Éppen ezért is pozitív, hogy a Gyulai Várfürdő évről évre profitot termel.

Kun Miklós a testületi ülésén kitért arra is, hogy az idei évben egy fejlesztési céltartalékot képeznek, aminek segítségével felújítanak három víz-kitermelő kutat, valamint nekilátnak a műszaki udvar rekonstrukciójának, amivel tovább erősítik az üzembiztonságot. Idén elkezdődik egy modern gyermek vízi paradicsom építésének önerőből történő előkészítése. Az elképzelések szerint 2019. nyarára már egy olyan medencekomplexum várja a teljes korosztály tagjait és családjaikat, amely húsz éven keresztül korszerű módon kiszolgálja majd a vendégigényeket. A szakember elmondta, marketingtevékenységük a hazai piacok mellett fókuszál a romániai és a vajdasági területekre. Székelyföldön és a Temesváron is folytattak rádiókampányt az onnan érkező vendégkör erősítése érdekében. Jelenleg a látogatók mintegy 15 százaléka jön romániai településekről, de a fürdővezetés lát még további fejlődési potenciált a területben, illetve Gyula piaci jelenlétének erősítése azért is fontos, mert a szomszédos államban szintén folyamatosak a fürdőfejlesztések.

Szalai György (Városbarátok) elismerően szólt a menedzsment munkájáról, és a gyógyászati szolgáltatások helyzetére kérdezett rá. Kun Miklós hangsúlyozta, konszolidálódott, illetve sokat javult a helyzet az elmúlt hónapokban. Erősítették a kapcsolatot a kórház reumatológiai osztályával, illetve a marketingre is kiemelt figyelmet fordítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában