Elismerés

2018.01.03. 20:08

Átadták az Év Embere díjat a szociális ágazatban

Elismerést vett át a szociális munka napján Szekeres Istvánné, a Gyöngyfüzér Szociális Szolgáltató Központ házi segítségnyújtás szolgáltatási csoportvezetője. Példamutató elhivatottsággal és szorgalommal végzett munkájáért kapta az elismerő­ ok­levelet. Ő lett az önkormányzat által alapított az Év Embere­ díj kitüntetettje is.

Cs. I.

Oláh Kálmán polgármester elmondta, két éve alapították ezt a helyi díjat. Kimagasló, a közösségért végzett teljesítmény alapján ítélik oda azoknak, akik példamutatásukkal köztiszteletnek örvendenek.

Szekeres Istvánné folyamatosan képezte magát, hogy munkavégzése során minden információval elláthassa az arra rászorulókat. A házi segítségnyújtás csoportvezetőjeként 18 dolgozót koordinál. Szívén viseli a községben élő, nehéz sorsú, beteg, elesett emberek sorsát, átérzi azt, és mindenben igyekszik a segítségükre lenni.

Figyelemmel kíséri az idősek helyzetét is. Munkaidőt nem ismerve, szinte­ folyamatos készenléttel szociális védőhálót biztosítva tesz nagyon sokat a csanádapácaiakért. Tagja a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásnak, ha kell, éjjel és nappal szolgálatba helyezi magát.

Ahogy mondják, a szegénység szégyenlős. Lelkiismeretes, finom stílusával ő viszont ajtót nyit a legrászorultabbaknál is azért, hogy házhoz vihesse az önzetlen segítséget.

A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában